TÜRKOĞLU: “AK PARTİ’NİN VARLIK SEBEBİ YOLSUZLUKLA MÜCADELEDİR”

türkoglu
AK Parti Dörtyol İlçe Teşkilatı, Yeniyurt ve Yeşilköy’de Belde İstişare Toplantıları gerçekleştirdi.
Dörtyol İlçesi’ne bağlı Yeniyurt ve Yeşilköy Beldelerinde AK Parti Dörtyol İlçe Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen istişare toplantısında; AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Dörtyol İlçe Başkanı Cüneyt Yavuz, AK Parti 22. Dönem Hatay Milletvekili ve AK Parti Dörtyol Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Soylu, Yeşilköy Belediye Başkan Vekili Kahraman Kıymacı, Yeniyurt Belediye Başkanı Hasan Avni Günal, Hatay İl Genel Meclis Üyesi Hasan Uzun, AK Parti Dörtyol Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Bozkurt, AK Parti Dörtyol Belediye Başkan Aday Adayları Abdullah Arıcan, Bilgehan Aksoy, Osman Görgen, parti teşkilatı mensupları ve beldelerin sakinleri bir araya geldi.
Yeniyurt ve Yeşilköy Beldelerinde gerçekleştirilen AK Parti İstişare Toplantılarında “2014 Yerel Seçimleri”, “AK Parti’nin İcraatları”, “Büyükşehrin Önemi” ve “Türkiye’deki Son Gelişmeler” üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

SOYLU’DAN BİRLİK MESAJI
AK Parti 22. Dönem Hatay Milletvekili ve AK Parti Dörtyol Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Soylu belde istişare toplantısında diğer aday adayları adına yaptığı konuşmada, birlik mesajı vererek; “2014 Yerel Seçimleri’nde içimizden kim aday çıkarsa çıksın, diğer aday adaylarımız ve parti teşkilatımızla birlikte omuz omuza vereceğimiz demokrasi mücadelesinde Dörtyol Belediye Başkanlığı’nı Allah izni ve milletimizin desteği ile kazanacağız. AK Parti belediyeciliğinin hizmet anlayışını hâkim kılmak suretiyle, bize oy versin ya da vermesin, tüm Dörtyol’umuzu kucaklayacağız ve Dörtyol’umuzu belediyecilikte hak ettiği hizmetlerle buluşturacağız” ifadelerine yer verdi.
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu da, üstlendikleri vazifenin nefsi tatmin makamı olmadığını dile getirerek; “Bizler, ‘Sizin En Hayırlınız, İnsanlara En Faydalı Olanınızdır’ hadis-i şerifinin hakiki muhatapları olmanın mücadelesini verdik. Halka hizmetin HAKK’a hizmet olduğunun şuuruyla siyasetimizin rotasını çizdik” ifadelerine yer verdi.
AK Parti’nin varlık sebebinin 3 Y ile mücadele olduğunun altını çizen Türkoğlu; “Yolsuzlukla, yoksullukla, yasaklarla mücadele üzerine kuruluş felsefesini belirleyen AK Parti’nin, Türkiye’yi getirdiği küresel ölçekteki vakur pozisyonundan rahatsızlık duyanlar var. Şahlanan atın gemi kısılmaz. Türkiye, hedefe kitlenmiş bir küheylan gibi yoluna devam ediyor. Önceki dönem itibariyle büyüme hızında Avrupa 1.’si ve dünya 2.’si olan Türkiye, 2013’ün son çeyreği itibariyle % 4,4 oranıyla büyümesini gerçekleştirdi. IMF’ye olan 23,5 milyar dolarlık borcu sıfırladık ve bugün IMF’ye 5 milyar dolar borç veriyoruz. Merkez Bankamızın rezervi 2001’de 27 milyar dolardı, bugün 136 milyar dolara çıktı. Şu an ihracatımız 153 milyar dolardır. Cari açığımız küçülüyor. 11 yıl önce gelirimizin % 87’si faize gidiyordu. Şu an milli gelire oranla faiz ödemeleri % 10’un altına düştü. Türkiye’de 11 yıl öncesine göre reel faizlerde düşen her %1’lik oranla bugün geldiğimiz noktada; bu ülkenin evlatlarına, tüyü bitmemiş yetimine, 648 milyar dolar kazandırdık ve kaybeden faiz lobisi oldu” dedi.
Vatan toprakları üzerinde operasyon yapmaya kalkanlara milletin gereken cevabı 30 Martta vereceğini ifade eden Türkoğlu; “Elbette kendi aramızda demokratik çerçevede rekabet olabilir. Ancak biz, iktidarı ve muhalefeti ile kendi içimizde milli mutabakatı da sağlamalıyız. Lakin bugün kendi iç siyasi meselelerini yurt dışına taşıyan ve küresel güçleri kendi iç meselelerimize dâhil kılan bir muhalefet var. Oy oranı % 53’lerde seyreden AK Parti’nin gücünü, Balyoz, Ergenekon türü darbeci yapılanmalarla, Gezi’deki sokak terörü ile kıramayanlar bugün hükümeti yolsuzluk töhmeti altında bırakarak çamur at izi kalsın politikası yürütüyorlar. 17 Aralık operasyonu, yurt dışı bağlantılı küresel güçlerin kurduğu tuzakların iç taşeronları marifetiyle uygulamaya konulmasıdır. 16 Aralıkta Şahdeniz Doğalgaz Anlaşmasıyla Türkiye’nin kazancından rahatsızlık duyanın, 17 Aralıkta gösterdiği yüze Osmanlı Tokadı 30 Martta” açıklamalarına yer verdi.

Önceki İçerikKİMYECİ; “İSTİKRARLI VE HUZURLU BİR YÜKSELİŞİMİZ VAR”
Sonraki İçerikYenişehir ve Pirireis Mahallesi’nde kilitli parke taşı döşeniyor
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.