Her kadın diploma ve meslek sahibi olacak!

kültür vali
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Hatay Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Gönül Elçileri ve Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi’ tanıtımı İskenderun Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşti. Proje tanıtımına Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’ de katılırken İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ile iş dünyasından bir çok isim ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

‘KADINLARIMIZ EVDE HAPİS KALMAYACAK’
Bayanların yoğun ilgi gösterdiği ‘Gönül Elçileri ve Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi’ tanıtımına saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile başlandı. Kadınların ikinci bir şansı hak ettiğini söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar Hatay İl Müdürü Mahmut Aldatmaz; “Gönül Elçileri Projesi 19 Aralık 2012 günü başlayıp ilk alt başlığını başarı ile tamamladık ve ikinci alt başlık olan Gönül Elçileri ve Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesine geçtik. Koruyucu aile projesine katkılarınız ile çocuklarınızı sıcak bir aile ortamına kavuşturduğunuz gibi şimdi de lise öğrenimine devam etmek isteyen genç kız ve kadınlarımıza yardım ederek hayatlarını değiştirebiliriz. Bugün tanıtımını yapacağımız kadınlar için meslek eğitimi projesi çeşitli nedenlerle eğitimi yarım kalmış genç kız ve kadınlara eğitimini devam ettirme imkanı sunacak çok önemli bir projedir. Genç kız ve kadınlarımızı bu proje ile ilköğretimi bitirip devam etmemek üzere evinde hapis kılan bazı nedenleri ortadan kaldırmak suretiyle hem meslek sahibi yapmak hem de lise diploma sahibi yapmak üzere bu projenin ana hedefi tasarlanmıştır. Lise öğrenimine ara verilmiş genç kız ve kadınlarımızı açık öğretim meslek liselerine yönlendirin. Kadınlarımıza hem lise mezuniyeti hem de meslek sahibi olma imkanı sunalım” diye konuştu.
Aldatmaz’ ın sona eren konuşmalarının ardından gönül elçileri ve kadınlar için mesleki eğitim projesi kısa tanıtım film gösterimi yapıldı. Tanıtım filminin ardından kadınlar için mesleki eğitim projesinin amaçlarına dikkat çeken Hatay İl Sosyal Hizmetler Uzmanı Işık Yıldırım; “kadınlar için mesleki eğitim projesinin amacı, hedef durumumuz olan ilköğretim ve ortaokul mezunu kadınların mesleki açık öğretim liselerine yönlendirilerek mesleki beceriye sahip lise mezunu olmalarını ve istihdam edilmelerini sağlamaktır. Bu proje ile kadınların diploma alarak iş yeri açma hakkı kazanma hakkı kazanması, üniversiteye sınavsız giriş hakkı kazanması, kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, eğitim ve istihdama katılım oranlarının arttırılması, istihdam alanında kadın ve erkek fırsat eşitliğini sağlayabilmesi, geleceklerini güvence altına alabilmeleri amaçlanmıştır” açıklamalarına yer verdi. Konuşmaların ardından Mesleki Açık Öğretim Lisesinde okumakta olan ve mezun olanlarda kısa konuşmalar yaparak projeden nasıl faydalandıklarını açıkladılar.

Önceki İçerikMehmet Çardak; “İskenderun’a ‘Barış Adası’ Kurulacak”
Sonraki İçerikŞerif Tosyalı, Türkiye’nin en genç fahri konsolosu oldu
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.