Bakan Ergin, “Birileri nifak tohumu sokmaya çalışıyor, tutmayacak!”

bakan ergin
Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, milletin arasına nifak sokma çalışmalarının beyhude olacağını söyledi.
İstanbul’da aralarında 3 bakanın oğullarının da bulunduğu operasyonun hemen ardından Ankara’ya dönen Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin akşam saatlerinde şehre geldi.
AK Parti Gençlik Kolları’nın organize ettiği “Mevlana 740’ıncı Vuslat Yıldönümü” etkinliğine katılan Ergin burada yaptığı konuşmada milletin arasında nifak sokmak isteyenlerin bu amaçlarının beyhude olduğunu ve netice alamayacaklarını söyledi.

‘YALAN SİYASETİ YAPMADIK’
Hükümet olarak her zaman hizmet siyaseti yaptıklarını anlatan Ergin, partililerin ‘öl de ölelim” sloganı atmaları üzerine ‘Nefsimizi öldüreceğiz, sizler yaşayın” sözleri ile yanıt verdi. Ergin şöyle konuştu, “15 ilçemizde ve Hatay büyükşehirde hizmet siyasetinin hakimiyetini tesis edeceğiz. Biz bugüne kadar laf siyaseti yapmadık. Yalan siyaseti yapmadık. İftira etmedik. Hizmetle meşgulduk. 30 Mart akşamı sandıklar açıldığında genel başkanımıza, başbakanımıza büyük ustaya bir tekmil vereceğiz hep beraber inşallah. Sayın başbakanım sayın genel başkanım Hatay 15 ilçesi ve büyükşehir belediyesi ile emir ve görüşlerinize hazırdır, tekmilini vereceğiz inşallah..”

‘BİZİM MEDENİYETİMİZDE KİN, NEFRET OLMAZ’
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Bizim medeniyetimizde kibir, kin, nefret ve benlik davası olmaz, bulunmaz” dedi.
Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, “Sadece yaşadığı coğrafyayı değil, Türkiye’nin, Anadolu’nun dört bir köşesine ve oradan da dünyanın her bir köşesine öğütlerini, öğretisini ulaştıran bir büyük ilim, irfan gönül adamı Hz. Mevlana, bugün onun öğretisinin ışığına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Dünyanın dört bir köşesinde gözyaşı dökülürken, kan akıtılırken, ciğerimiz dağlanırken Hz. Mevlana’nın o öğütlerinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha anlıyor, idrak ediyoruz” diye konuştu.
“Gel gel ne olursan ol yine gel” diyen o kalpten çağrının bugün insanların ihtiyacını duyduğu hoşgörüyü, sevgiyi, kardeşliği, barışı ifade ettiğini belirten Bakan Ergin, “Mevlana kendisi bir aşk ifadesi, Mevlana engin bir okyanus olarak zihinlerimize kazındı. Yüzyıllardır ayrılık tohumlarının ekilmeye çalışıldığı bu coğrafyalarda onun umdeleriyle geleceğimize baktık ve bu topraklarda Hatay’da bir ve beraber binlerce yıldır var olan kardeşliği o ışıkla aydınlattık. Bizim medeniyetimizde kibir, kin, nefret ve benlik davası olmaz, bulunmaz. Hz. Mevlana’nın ilkelerinde de bunu görürsünüz ve bu topraklar insanların, Mevlana’nın diliyle konuşan insanların yaşadığı topraklardır” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.