Akçay deresi üzerinde köprünün temeli törenle atıldı

akcay köprü2
İskenderun Belediyesi’nce, Akçay deresi üzerine inşa edilecek betonarme köprünün temeli, törenle atıldı. Yıllardır yapımı beklenen köprünün temel atma töreni, şölene dönüştü. Mahalle sakinleri ve muhtarlar, köprü yapımını davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı.
Güzelçay mahallesi Akçay deresi otoban üstü Kesmelik Cami önünde yapılacak betonarme köprünün, temel atma törenine, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaşlar katıldı.
Kalabalığın katıldığı törende yaptığı konuşmasında, İskenderun’un Güzelçay (Akçay), Güzelköy ve Fatih Sultan (Orhantepe) Mahalleleri, Bekbele beldesi, Bitişik, Orhangazi, Çınarlı köylerine hizmet edecek köprünün önemine değinen Güzelçay Mahallesi Muhtarı Davut Zabun, “Bu köprümüz ortalama 30 bin nüfusa hizmet edecek. Yıllardır ihmal edilmiş, geç kalmış hizmettir. Çok şükür bu hizmet başkanımızın sayesinde bizlere nasip oldu. Mahallemize, diğer mahallelere ve köylere hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Köprü yapımı için Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e teşekkür eden Fatih Sultan Mahallesi Muhtarı Mehmet Zabun, “Allah razı olsun Başkanımızdan. Başkanım buradan geçerken söyledim. Başkanım halk buradan yararlanıyor dedim, ‘hemen köprü yapalım’ dedi. Bu köprüden herkes faydalanacak” diye konuştu.
Sakarya ve Gültepe mahallesi ile çevre mahallelerin güvenli ulaşım kolaylığını sağlayacak olan köprüyü halkın 60 yıldır beklediği, istediğini anımsatarak, tekrar teşekkür eden Gültepe Mahallesi Muhtarı Kemal Tekbaş, “Köprümüze emeği geçen başta Belediye Başkanıma ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başkanımın gönlünde her zaman hizmet var, bunu kimse inkar edemez. Hizmetlerin devamını kendisinden rica ediyoruz. Allah kısmet etsin inşallah diyoruz” dedi.
Mahalle sakinleri, köprü yapımı için Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e teşekkür etti. Betonarme köprünün temelinin ilk harcı Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, muhtarlar ve mahalle sakinleriyle birlikte butona basılarak, atıldı. Betonarme köprü, 12 metre genişliğinde, yaklaşık 35 metre uzunluğunda olacak.

Önceki İçerikAVM’de Karting heyecanı
Sonraki İçerikİTSO’da, ABİGEM Hibe ve Kredi bilgilendirme semineri..
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.