Türk Metal’den gövde gösterisi!

türk metal2
İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Türk Metal Sendikası Çukurova Bölge Temsilciliği’nin açılış törenine katıldı.
Törende konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, “Türk Metal Sendikası olarak başta İsdemir çalışanları olmak üzere bütün İskenderun’daki emekçilerin ikinci müracaat kapısını açıyoruz. Bu kapı İskenderun’da bulunan, bütün çalışan arkadaşlarımızın ihtiyaçları, talepleri, beklentileri ve burada emek adına, alınteri adına hizmet üretmek üzere açılıyor. Bu kapı bütün çalışanlarımızın müracaat kapısı olacak. Çelik İş Sendikası yetkisini yitirmiştir, sonu gelmiştir. Yeni düzenlemeyle, 2016’da eski yasada bir sendikanın toplu sözleşme yetkisi alabilmesi için o iş kolunda çalışan işçilerin yüzde 10’unun sendikaya üye olması gerekiyordu. Ancak yeni düzenlemede sendikal baraj kalıcı olarak yüzde 3’e indirilmiş olacak. Çelik İş Sendikası, 2016’dan sonra toplu iş sözleşmesi yapacak gücü bile yok. Adres Türk Metal Sendikası olacak” dedi.
Türk Metal Sendikası’nın Türkiye’de en fazla eğitim veren sendika olduğunu ifade eden Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, “Sendikamızın çok büyük hizmetleri vardır. Biz Türkiye’nin ilk sosyal sendikacılığını başlatan kuruluşuyuz” diye konuştu.
Törende yaptığı konuşmasında, emeğin en yüce değer olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bütün gönlümle işçi kardeşlerimizin hayatını daha iyi idame ettirebilmeleri, daha rahat yaşayabilmeleri, çalışma koşullarının daha iyi hale getirilebilmesini kim daha iyi temin ediyorsa başımın üstüne ve onlara başarılar diliyorum. Bugün Türk Metalin açılışında bulunmaktan da büyük bir onur duyuyorum. Başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in, işçinin, emekçinin her zaman yanında olduğunu belirterek, açılış töreni anısına bir çift fincan veren Türk Metal Sendikası Çukurova Bölge Temsilcisi Metin Önder, “Başkanımızın desteğini, gönlünü hep yanımızda hissettik” şeklinde konuştu.
İnsanların emeğine değer vermenin önemli olduğunu vurguyan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Çağımız demokrasi, özgürlük ve şeffaflık çağı. Eğitim birinci plandadır. Önemli olan insanların emeğine değer vermektir. Emeğine ne kadar değer verirseniz, onları ne kadar değerlendirirseniz insanlar o kadar yanınızda olur. Halkımız artık kavga gürültü istemiyor. Kendisinin hakkını birinci derecede koruyanı insanlar artık anlıyor. İnsanlarımızda, işçilerimizde sağduyu var. Eğitime önem veren çalışmalarınızı memnuniyetle gördüm. Sizlere başarılar diliyorum. Her şey üretici, emekçi için” şeklinde konuştu.
Düzenlenen açılış törenine, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Aslıyüce ve Mesut Gezer, Türk Metal Sendikası Çukurova Bölge Temsilcisi Metin Önde, Türk Metal Sendikası İskenderun 1 Nolu Şube Başkanı Çakır Varan katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.