Ergin; “Sandıktan yumruk gibi çıkacağız!”

sadullah köyler9
Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, Oğlakören, Alahan, Akhisar 1. ve 2. Kısım, Uzunalıç, Tahtaköprü, Apaydın, Bohşin ve Açıkdere köy sakinleri ile bir araya geldi. Düzenlenen ziyaret programına Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin’in yanı sıra AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Gülen, Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen, AK Parti İskenderun Belediye Başkan A. Adayı Mehmet Soydan, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, belde ve köylerde oturan çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
Çiftçilerin, köylülerin geçiminde suyun önemine dikkatleri çeken Bakan Ergin, “Ektiğiniz, biçtiğiniz mahsullerin sulanmasında artık yer altı suyu kullanmayacaksınız. Yeraltından dinamolar ile sulama amaçlı çektiğiniz su için harcadığınız elektrikten dolayı Tedaş’a yatıracağınız paralar artık cebinizde kalacak. Çocuklarınıza, ailenize fazladan para ayırma imkânına sahip olacaksınız” dedi.

‘BÜYÜKŞEHİR’DE RAFLARIMIZ HİZMET DOLU’
Hatay genelinde yapılan yatırımların yıllar öncesinde yapılması gerektiğini ifade eden Bakan Ergin, “Yıllar yılı yüzüstü bırakılmış ve bir kenarda bulunan Hatay, yıllar öncesinden doğan alacaklarını faizleriyle beraber tahsil etmeye başladı. Yatırımlarım yapılması, istikrarın sürmesi milletimizin teveccühü ile gerçekleşmiştir, Allah sizlerden razı olsun. 750 yataklı Şehir Hastanesi’nin kaba inşaatı bitmek üzere. Allah lazım etmesin ama eksik de etmesin, seneye bugünlerde şehir hastanemizin açılışını yapacağız. Onun yanında gençlerimiz için kapalı ve açık spor salonları, kapalı ve açık yüzme havuzları olmak üzere 25 bin kişilik olimpik stad projesi ihale aşamasına geldi. 15 ilçemizin 13 ilçesinde duble bağlantılı karayolu tamamlandı. İki ilçemizin (Altınözü ve Yayladağı) duble yol çalışmalarına başlandı ve önümüzdeki süreçte iki ilçenin duble yolları tamamlanarak hizmete sunulacak. Hatay büyüyor, gelişiyor. Bize yürümek yakışmaz, sürekli koşacağız. Büyükşehir’in parası var, merak etmeyin. Raflarımız hizmet dolu. Hangi hizmeti istiyorsanız, bu raflardan alacaksanız. Antakya’da ne varsa, köylerimizde, mahallelerimizde o olacak. Şüpheniz olmasın” dedi.

“HATAY’IN SULANMAYAN YERİ KALMAYACAK”
Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, Reyhanlı Barajı’nin hizmete girmesiyle birlikte “Hatay’da sulanmayan yeri kalmayacak. Amik Ovası’nı sel basmayacak” dedi ve ekledi;
“Çin seddi gibi bir baraj yapıyoruz. 28 metre yüksekliğinde ve 11 kilometre uzunluğunda olacak. 450 milyon metreküp sudan sözediyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun.”
Bakan Ergin, “Allah’a hamd olsun, Osmanlı Padişahlarının hayalinde bulunan 150 yıllık projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Asya’yı Avrupa’ya denizin altından trenle bağladık ve bir ayda 7 milyon insanımız denizin altından karşıdan karşıya geçti. Şimdi de İzmit Körfezinde denizin üstünden arabaları geçiren otoban projesini yapmaya başladık. Denizin içinden yükselen otobanın ayakları gün yüzüne çıktı. Hatay’da yatırımlardan yana nasibini aldı ve almaya devam edecek” dedi.

KAN AKITMAK İSTEYENLERE İMKÂN VERİLMEYECEKTİR
Suriye’de yaşanan savaştan dolayı etkilenen halkın bir bölümünün Türkiye’de kaldığını dile getiren Bakan Ergin, “Bizde misafir olarak yaşamlarını sürdüren Suriyeli vatandaşlar, 3. kışlarını burada ülkemizde geçiriyorlar. Bu ateşin ülkemize, Hatay’a sıçramaması için Türkiye’nin, Hatay’ın güçlü olması gerekmektedir. Bu güç sizlerden, milletimizden gelmektedir. Kan akıtmak isteyenlere Allah’ın izni ile imkân verilmeyecektir” dedi.
Milletin teveccühü ile hizmetlerin ardı ardıkasına yapıldığını ifade eden Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, “Türkiye bir uçtan bir uca yeniden imar edildi. Bu hizmetleri milletimizin ayağına kadar götürmenin huzurunu, mutluluğunu, coşkusunu yaşıyor ve dualarınızı alıyoruz. Biz siyasiler, sizlerin verdiği yetki ile Ankara’da sizlerin isteklerini yerine getirmek için gece gündüz demeden çalışma azmi içinde yer aldık ve almaya devam edeceğiz” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.