‘Arsuz halkı kimi isterse o aday olacak’

chp uyar
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar, geçtiğimiz pazar günü Arsuz’da gerçekleşen temayül yoklamasını değerlendirdi.
Temayül yoklamasında öne çıkan dört isim için kamuoyu araştırması yapılacağını açıklayan Başkan Uyar, İskenderun için ise ön seçim kararı aldıklarını Genel Merkezin kararını beklediklerini söyledi.
Başkan Uyar; “Daha önce partinin belirttiği gibi kayıtlı üyelerle ön seçim yaptık. Bu seçimde şimdi ki, Gözcüler Belediye Başkanı Sayın Necmettin Güler 432 Oy, Nazım Culha 237 oy, Necati Yıldız 216 oy, Nihat Karpuz ise 162 oy aldılar. Şimdi bize gelen genelgeye göre bu dört arkadaşımız kamuoyu araştırması ile bire indirgenecek. Kamuoyunun, Arsuz halkının istediği kişi partimiz tarafından aday seçilecektir” dedi.
Öte yandan, CHP Genel Merkezinin temayül kararının ardından Arsuz Belediye Başkan aday adaylıklarını geri çeken Eski Milletvekili A.Aziz Yazar ve İnşaat Mühendisi İşadamı Bülent Seküçoğlu ile ilgili de konuşan Uyar, ‘Arkadaşlarımızı bir noktada haklı buluyorum’ dedi. Uyar; “İskenderun ilçe örgütü olarak Arsuz’da kamuoyu araştırması istemiştik. Üzülerek belirtmek isterim ki bu kararımız İl ve Hatay bölge parti müfettişlerince kabul gördüğü halde parti meclisinde değişikliğe uğradı. Ve parti kayıtlı üyeleri ile ön seçim yapıldı. Gönül isterdi ki daha önce ilçenin aldığı karar doğrultusunda bir seçim yapılması. Arkadaşları bir noktada haklı buluyorum. Yapacak bir şey yok. Genel merkezimiz böyle bir karar aldı” açıklamasına yer verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.