Büyükşehir Adayı olan Bakan Ergin’den ilk açıklama; ‘BÜYÜK ONUR’

sadullah ergin
Dün yapılan AK Parti Grup toplantısında 15 ilin Belediye Başkan isimlerini açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in ismini resmen açıkladı.
Kürsüye; Hatay İl Başkanı İsmail Kimyeci, milletvekilleri Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Adem Yeşildal ve Hacı Bayram Türkoğlu ile çıkan Büyükşehir Adayı Sadullah Ergin, büyük alkışlar eşliğinde adaylığını duyurdu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Grup Toplantısı’nda Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 11 yıldır Hatay milletvekili olarak parlamentoda ili ve ülkeyi temsil ettiğini, bu süre içerisinde 6 yıl grup başkanvekilliği, yaklaşık 5 yıl da Adalet Bakanlığı görevini icra ettiğini hatırlattı.
Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, “Hizmetin yeri, makamı, mevkisi önemli değil, asıl olan nerede ihtiyaç varsa orada bu güzel ülkeye, aziz millete hizmet etmek görevimiz” dedi.

‘BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ONUR’
Konuyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin partisinin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak bugün şahsına görev tevdi edildiğini ifade ederken, şunları söyledi:
“Bu benim için büyük bir onurdur. Hataylı hemşehrilerime hizmet edebilmek için bundan sonra centilmence ve seviyeli bir kampanyayla seçime hazırlanacağız. Hizmetin yeri, makamı, mevkisi önemli değil, asıl olan nerede ihtiyaç varsa orada bu güzel ülkeye, aziz millete hizmet etmek görevimiz. Hatay halkı, hemşehrilerimiz şahsımıza görev tevdi ederse, Hatay’a şu ana kadar yapılan alt yapı hizmetlerimize ilaveten modern şehircilik anlayışını da bu şehre getirmenin gayreti içerisinde olacağım. Hemşehrilerimizin gösterdiği ilgiye teşekkür ederim” dedi.

HATAY İÇİN BÜYÜK ŞANS
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bugün Hatay’da partisinin il binasında yapacağı toplantıyla seçim startını verecek.
Bakan Ergin’in aday gösterilmesi, Hatay’da büyük sevinç yarattı.
Hatay’ın, Bakan Ergin’le çağ atlayacağını söyleyen Hataylılar, “Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin Hatay için büyük bir şans. Bu güne kadar Hatay’a çok sayıda yatırım gelmesini sağladı. Bakanımızla gurur duyuyoruz” dediler.

BÜTÇE SUNUMUNDAN SONRA İSTİFA EDECEK
Bakanlar Kurulu’nun dün yapılan toplantısında da aday olan bakanların istifa etmeleri konusunda görüş oluşmuştu.
Bakanlar Kurulu’nda, istifaların ne zaman gerçekleşeceği de konuşuldu. Ve bunun için TBMM Genel Kurulu’nda 2014 bütçe sunumlarının beklenmesine karar verildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.