Asi Nehri’ne kaçak boru hattı döşemişler..

kacak boru
Suriye sınırında kaçakçıların gizli bir şekilde döşediği, toplamı 2 kilometreyi bulan kaçak boru hatları imha edildi. Kaçak boru hattının bir bölümü Asi nehrinde bulundu. Suriye sınırının Şanlıurfa kesiminde yapılan operasyonlarda 84 kilo uyuşturucu olduğu sanılan madde ele geçirildi.

YOLA KAÇAK BORU HATTI
TSK’nın açıklamasına göre Türkiye-Suriye Ziyaret Hudut Karakol sorumluluk sahasında, saat 23.45 sularında, Hudut Unsurları tarafından icra edilen devriye faaliyeti esnasında, stabilize yolda şekil bozukluğu olduğu tespit edildi. Yapılan kontrolde üç parça halinde toplam 600 m uzunluğunda boru hattı bulundu. Bulunan bu boru hattı da, aynı şekilde Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak, kullanılmaz hale getirildi. Ayrıca, Hatay Narlıca kesimindeki sınırda saat 20.40 sularında, Hudut Unsurları tarafından icra edilen hudut devriye faaliyeti esnasında, Suriye’den Türkiye’ye doğru Asi Nehri üzerinden geçen boru hattı tespit edildi. Türkiye topraklarına doğru uzanan yaklaşık 1000 m uzunluğunda olan boru hattı, Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak, kullanılmaz hale getirildi.
Hatay Reyhanlı kesimine düşen sınır bölgesinde ise geceyarısı saat 1.45 sularında, Hudut Unsurları tarafından icra edilen devriye faaliyeti esnasında da, Reyhanlı Beşarslan Köyü bölgesinde ve Suriye hudut hattında mazot kaçakçılığında kullanıldığı değerlendirilen boru hattı saptandı. Beş metrelik kısmı Türkiye tarafında bulunan boru hattının, Suriye tarafına doğru devam eden kısmı Türkiye’ye çekilirken 300 m olduğu saptanan boru hattı kesilerek imha edildi. Bölgede gözetleme ve devriye faaliyetlerine devam edildiği bildirildi.

84 KİLO UYUŞTURUCU
Türkiye-Suriye hududunun Şanlıurfa Suruç bölümünde yedi kişinin Suriye’den Türkiye’ye, üç kişinin de Türkiye’den Suriye istikametine doğru yaklaştıkları tespit edildi. Yapılan bu tespit üzerine, Esentepe Hudut Karakol Ani Müdahale Mangası bölgeye sevk edildi “dur” ikazında bulunuldu. Kişilerin ikaza uymaması üzerine havaya uyarı ateşi açıldı, bu durum üzerine, Suriye tarafından mangaya Kaleşnikof Piyade Tüfeği olduğu değerlendirilen hafif silah ile beş el ateş açıldı, manga tarafından ateşe ateşle karşılık verildi. Meydana gelen olay esnasında Suriye istikametinden gelen bir kişi yakalanırken, diğer dokuz kişi ise geldikleri istikamete doğru kaçtı. Ani müdahale biriminin müdahalesi ile kaçakçılık girişimi engellenirken 12 koli içerisinde 84 kg uyuşturucu olduğu değerlendirilen madde ele geçirildi.

Önceki İçerikParası ve cep telefonu için öldürmüş!
Sonraki İçerikPayas Belediyespor dört köşe; 4–0
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.