Ergünbaş; “50 ülkeden 5 bin genç işadamı katılacak”

gencmüsiad
Uluslararası Genç İşadamları Kongresi (UGİK) 6-7 Aralık tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak., MÜSİAD Gençlik Kurulu tarafından 2008 yılında başlatılan ve geleneksel hale getirilen, 6-7 Aralık tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak olan “Uluslararası Genç İş adamları Kongresi (UGİK)”e bu yıl 50 farklı ülkeden 1.500 iş adamı katılması bekleniyor.
Bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan “İş Dünyasında Rızk ve Risk İkilemi” temalı Uluslararası Genç İş-adamları Kongresi’ne 1.500 yabancı genç işadamı olmak üzere toplamda iki gün boyunca 5 bin genç iş adamının bir araya getirilmesi hedefleniyor. Kongrede ayrıca başlangıç seviyesindeki en başarılı 100 projeye yerli ve yabancı sermaye gruplarından oluşturulacak fonla doğrudan yatırım yapılması sağlanacak.
Konuya ilişkin açıklama yapan Hatay Genç MÜSİAD Başkanı Vedat Ergünbaş, “Kongreye Malezya’dan Güney Afrika’ya kadar, toplam 50 ülkeden 5 bin genç iş adamı katılım sağlayacak. Kongre hem gençliğe hem de iş dünyasının geleceğine katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.
Ergünbaş kongrede ayrıca, “100 fikir 100 şirket 10 milyon destek” projesiyle uygulanabilir, sürdürülebilir ve ölçeklenebilir iş fikirlerine MÜSİAD’lı yatırımcılar tarafından destek sağlanacağını, bu çalışma ile yatırımcılık ta sınıf atlanacağını kaydetti. Ergünbaş, “İş dünyası bir araya getirecek bu platforma tüm işadamlarımızı davet ediyoruz” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.