Kaçakçılar askerin üzerine motosiklet sürdü

askere saldiri1
Önceki gün Türkiye-Suriye sınırında meydana gelen olayda Suriyeli sığınmacıları kaçırmak isteyen motosikletli gruptan biri güvenlik güçlerinin üzerine araç sürdü. Bir başka olayda ise 130 araçlık kaçakçılık girişimi engellendi, iki kamyonet alev aldı.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye-Suriye hududunun Kilis bölümünde sınır hattından beraberinde Suriyeli sığınmacıları geçirdiği değerlendirilen beş motosiklet saptandı. Yapılan “dur” ikazına uymaması üzerine havaya ateş açılırken, ancak motosikletli grup faaliyetine devam etti. Motosikletlilerden birinin hudut unsurları üzerine motosikletini sürerek kaçmaya devam etmesi üzerine motosikleti durdurmak maksadıyla tekerlerine doğru ikaz niteliğinde uyarı ateşi yapıldı.
Yapılan uyarı ateşi sonucu; H.A.M. ve Suriye vatandaşı H.Ş. isimli şahıslar sol ayaklarından yaralandı ve Kilis Devlet Hastanesine sevk edildi. Bu kişiler tedavileri sonucu taburcu edildi. Cumhuriyet Savcılığınca olayla ilgili olarak adli soruşturma başlatıldı.

130 ARAÇLA KAÇAKÇILIK
Türkiye-Suriye hududunun Hatay Narlıca kesiminde ise dün akşamüstü Şehit Çavuş M. Özeker Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, kaçakçılık yapmak amacıyla Suriye tarafından hudut hattına yaklaşan kaçakçılarla Türkiye tarafındaki kaçakçıların boş 120-130 kadar araçla kalabalık gruplar halinde hududun farklı noktalarında toplandıkları belirlendi.
Her iki taraftaki gruplara hudut hattına doğru yaklaşmamaları konusunda Türkçe ve Arapça uyarılarda bulunuldu. Uyarılara uymayarak kaçakçılık girişiminde bulunan kişilerin araçlarının lastiklerine doğru ateş edilerek müdahale edildi. Kaçakçıların hududu geçme girişimleri esnasında, Suriye tarafında içerisinde benzin bulunduğu değerlendirilen yaklaşık 200 adet bidon yüklü bir pikap ve 250 adet bidon yüklü bir adet kamyonet alev alarak yanmıştır. Grupların geçiş teşebbüsleri engellendi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.