Bozdoğan; “İskenderun’un en büyük sorunu kentleşme ve eğitimdir”

bozdogan6
Toplumun geleceğini şekillendiren öğretmenlere bu günün Türkiye’sinde çok büyük görevler düştüğünü belirten İskenderun CHP Belediye Başkan aday adayı Bülent Bozdoğan, Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlere büyük bir sorumluluk verdiğini söyledi.
İskenderun CHP Belediye Başkan aday adayı Bülent Bozdoğan’ın basınla sohbet toplantısında CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Beyaz Karaman, CHP İskenderun İlçe yönetim kurulu üyeleri ve eşi Müjgan Bozdoğan, çocukları ve yeğenleri hazır bulundu.
Basınla sohbet toplantısında Cüneyt Pizza’da bir araya gelen İskenderun CHP Belediye Başkan aday adayı Bülent Bozdoğan, “Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi. Türkiye’nin içinde bulunduğu en büyük sorunlardan bir tanesinin de eğitim olduğuna dikkat çeken İskenderun CHP Belediye Başkan aday adayı Bülent Bozdoğan, 1980’lı yıllarda 10-15 yaşında olan gençliğin bu gün 40-45 yaşlarında olduğunu, bu yaş grubunun çoğunluğunun da siyasette varlığını gösteremediğini kaydetti.
Bozdoğan, “Bu gün 40-45 grubunda olanların çoğu da Atatürk’ün ilke ve devrimlerine karşı hareket ediyor. Önümüzdeki süreçte yerel yönetimlere eğitim alanında çok büyük görev düşüyor. Eğitim insana saygıyı kazandırıyor. İlçemizin en büyük sorunlarından birisi kentleşme, diğeri de eğitimdir. Eğitim insana saygı ve saygınlık kazandırır. Kentimizin bir önemli sorunu da trafiktir. İnsana saygının olduğu yerde de trafik kuralları doğru ve yerli yerince işler. Toplu taşıma ile ilgili sorunların giderilmesine yönelik projeler İskenderun’un trafiğini de rahatlatacaktır” dedi.
Belen’in ilçe yapılmasına rağmen ağırlığı halen İskenderun’un çektiğine işaret eden İskenderun CHP Belediye Başkan aday adayı Bülent Bozdoğan, Arsuz’u da İskenderun’dan ayrı düşünmemek gerektiğini söyledi ve trafik başta olmak üzere yapılacak projelerle ortak görüşlerin dikkate alınmasından yana olduğunu ifade etti. “İskenderun merkez olarak projelerin yürütülmesi gerektiği görüşüm de katı Atık tesisi (çöp fabrikası) kurulmasına iliş İskenderun ve çevre belde belediyelerin ortak hareket ettiğini görüyoruz. Bu ortak çalışma farklı projelerle de yapılabilir” şeklinde konuştu.
İskenderun’un bu güne iktidar partisinden önemli destekler almadığına vurgu yapan İskenderun CHP Belediye Başkan aday adayı Bülent Bozdoğan, “Üniversite ile ilgili ya da farklı bir konuyla ilgili bir şey yapılacaksa biz İskenderun olarak hep yaşama geçirdik. İskenderun kendiyle ilgili projeleri yapar. İskenderun, Devletten yeterince destek alamaz. Belediyecilik anlamında önümüzde örneğin Eskişehir örneği var. Yılmaz Büyükerşen Belediyecilik alanında çok güzel çalışmalara imza attırmıştır” dedi.
Üniversite gençliğinin yurt sorunu ve ulaşım sorununa işaret eden Bozdoğan, gençlerin barınma eğitim ve ulaşım sorunlarının çözümü için projeler üretileceğini söyledi. İskenderun yararına yanlışlıklara muhalefet eden, doğruları destekleyen bir anlayışla hareket ettiğine vurgu yapan Bozdoğan, “Bugün CHP’den seçilen belediye başkanımız Civelek, İskenderun’a çok iyi bir altyapı kazandırdı” diye konuştu.
Türkiye’nin geçtiği önemli süreçte mevcut gidişata dur diyecek herkesi CHP çatışı altında politika yapmaya davet eden İskenderun CHP Belediye Başkan aday adayı Bülent Bozdoğan, “Partimize gelmek isteyenlere kapımız açık” diyerek tüm kesimlerden destek beklediklerini vurguladı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.