Kaymakam Özyiğit; “Hassa Tüneli gelişime ışık tutacak”

kosgeb tören4
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Kursunu tamamlayan kursiyerler belgelerini almanın heyecanını yaşadılar.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası meclis salonunda gerçekleştirilen ve İskenderun Kaymakam H.Hasan Özyiğit’in de katıldığı sertifika törenine KOSGEB İl Müdürü Seraceddin Özcan, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO yönetim kurulu üyeleri ve kursiyerler katıldı.

İSKENDERUN’UN POTANSİYELİ BÜYÜK
İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit belge dağıtım töreni öncesi yaptığı konuşmasında, İskenderun’un sanayi ve liman şehri olması nedeniyle çok önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekti. Kaymakam Özyiğit, İTSO’nun kent ekonomisine sağladığı sosyal ve ekonomik katkılarının da çok önemli olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: “İTSO İskenderun’da toplumun her kesimden insanlarımıza hitap eden onlara tekrar hayata kazandıran ve insanlarımıza iş istihdam sağlamaları noktasında çaba sarf ederek çok ciddi projelere imza atan bir sivil toplum kuruluşumuzdur” dedi.
İskenderun Körfezinin coğrafi konumu ile çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu sözlerine ekleyen Kaymakam Özyiğit, Hassa tünel projesinin açılması, İskenderun limanındaki yatırımların sona ermesi ve İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesinin de devreye girmesi ile bölgenin ekonomik yönden çok daha gelişeceğine vurgu yaptı. Kaymakam Özyiğit ayrıca KSOSGB kursuna katılan ve belge almaya hak kazanan kursiyerlere de kuracakları işlerinde de başarılar diledi.

İŞ HAYATINA ATILACAKLAR
Sertifika töreni öncesi söz alan KOSGEB İl Müdürü Seraceddin Özcan ise,”Girişimcilik kursuna katılan ve kendi işlerini kurmak isteyen kursiyerlerimiz için bu belgeler bir fırsattır. Girişimciliği önemsiyoruz ve insanlarımıza bu kurslardan ve bu desteklerden istifade etmeye çağırıyoruz” dedi. Gelişmekte olan ülkelerde cesur girişimcilere her zaman ihtiyaç olduğunu sözlerine ekleyen Özcan konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Ekonomik yönden gelişen ülkemizde sosyal ilerlemenin ve istihdama katkı sunmanın gayreti içerisindeyiz. Bu amaçla Hatay genelinde KOSGEB olarak 2003 yılından bu yana istihdama katkı sağlamak için girişimcilerimize destekler veriyoruz. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odamızın da bizlere sağladığı katkılar ile İskenderunlu girişimcilerimize uygulamalı olarak Girişimcilik eğitim Kursların yanı sıra kursiyerlerimize faaliyet gösterecekleri iş kollarına göre uzun vadeli krediler de veriyoruz. Kursları başarı ile tamamlayan ve yeni iş yeri açarak istihdama da katkı verecek olan kursiyerlerimize şimdiden hayırlı işler diliyoruz” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Hatay KOSGEB İl Müdürü Seraceddin Özcan, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkanı vekili Çağrı Belibağlı ve İTSO yetkilileri tarafından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı. Tören sonunda ise İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit’e İTSO Başkan vekili Çağrı Belibağlı ise KOSGEB iL Müdürü Seraceddin Özcan’a günün anısına kahve fincanı hediye ettiler.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.