DOĞAKA 51’inci yönetim kurulu toplantısı Hatay’da yapıldı

dogaka1
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), 51’inci Yönetim Kurulu Toplantısı Ottoman Otel’de yapıldı.
Toplantıya; Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu ile Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe, toplantıda yaptığı konuşmada, geçtiğimiz Ekim ayında Kahramanmaraş’da yapılan son toplantıdan bu güne kadar geçen sürede devam mali ve teknik destek programlarında, yeni Bölge Planı hazırlıklarında, araştırma ve analiz çalışmaları ile yatırım destek faaliyetlerinin, diğer yandan 2014 yılının destek programları ile diğer faaliyetlerin hazırlıklarının devam ettiğini kaydetti.
Önceki yıllarda ilan edilerek uygulanmasına başlanılan mali destek programları kapsamında halen 319 projeyi desteklemekte olan Ajansın, yeni mali destek programlarının ilanı için son aşamaya geldiğini, önümüzdeki günlerde 2014 yılı içerisinde uygulanması planlanan destek programları kapsamında; Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde faaliyette olan KOBİ’lerin yararlanabileceği programın yanı sıra sadece az gelişmiş ilçelerimizin yararlanabileceği ikinci bir destek programının daha ilan edilmesinin planlandığını ifade eden Kocatepe, her iki programda da uygulamaya ilişkin esas ve usullerin Kalkınma Bakanlığı ile müzakere edilmekte olup, kısa bir süre içerisinde ilan edileceğini kaydetti.
DOĞAKA’nın, bölgenin ekonomik yapısında öne çıkan sektörlerin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtım çalışmalarını da sürdürdüğünü hatırlatan Vali Kocatepe, bu çerçevede Eylül ayındaki mobilya fuarının ardından, Kasım ayında Adana’da yapılan tarım fuarının bölgenin tarım sektörünü temsil eden bir organizasyon olduğunu, diğer taraftan lojistik sektöründe bölgenin potansiyellerinin ele alındığı uluslararası nitelikli konferansın da Osmaniye ilinde yapıldığını belirtti.
Toplantının ardından kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin yer aldığı DOĞAKA Kalkınma Kurulu 8. Toplantısı gerçekleştirildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.