BAKAN ERGİN DESTEK OLACAK!

bakan zeytin
Sofralık zeytin üretiminde Türkiye’nin başkenti Akhisar ile 14 milyon zeytin ağacı varlığıyla Türkiye’de 4. sıraya yükselen Hatay güçlerini birleştiriyor.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in katıldığı 1. Altınözü Zeytin Hasat Şenliği’nde Akhisar ve Hatay’ın İspanya’ya karşı güç birliği yapacağı belirtildi. Hatay’da yapılan 1. Altınözü Zeytin Hasat Şenliği’nde Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat ile bir araya gelen ve Hatay Milletvekili olan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay’ın önümüzdeki süreçte zeytin ağacı varlığı bakımından Akhisar’ı geçeceğini belirtti.
Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat ise, “Akhisar- Hatay güçlerimizi birleştirelim İspanya’yı geçelim” çağrısında bulundu. Adalet Bakanı Ergin de, Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat’tan zeytin ağacı varlığını artırmalarını istedi. Bakan Ergin’den zeytinyağı üreticisi için prim desteği istediklerini belirten Alhat, şöyle konuştu: “Avrupa Birliği’nde zeytinyağı üreticisine kilo başına 1.23 Avro prim veriliyor. Türkiye’de ise 70 kuruşa yeni çıktı. Adalet Bakanımız’dan zeytinyağına verilen primin 1 TL’ye çıkarılması ve sofralık zeytinin kayıt altına alınabilmesi için de 25 kuruş prim talebimize destek istedik ve Sayın Bakanımız da bu çalışmalarda bize destek olacaklarını bildirdi.”

“İKİNCİ ENSTİTÜ HATAY’A KURULACAK”
Türkiye’de son 15-20 yıllık dönemde zeytin üretim alanlarının arttığını ve çeşitlendiğini belirten Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, yakın zamana kadar Edremit Körfezi’nde yoğunlaşan zeytin üretiminin son yıllarda Akhisar, Hatay, Adana, Antalya, Şanlıurfa, Gaziantep başta olmak üzere birçok yörede 90 milyon civarında zeytin ağacı dikimi gerçekleştirildiğini kaydetti. Zeytincilik sektörüne en yoğun yatırım yapan illerden birinin Hatay olduğuna dikkati çeken Alhat, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hatay genelinde 14 milyon zeytin ağacı var ve şu an Türkiye’de 4. sıraya yükseldi. Bu potansiyellerini kamuoyu ile paylaşmak amacıyla ilk kez zeytin hasat şenliği düzenlediler. Biz de, Türkiye genelinde bir marka haline gelen Akhisar Zeytin Hasat Şenlikleri’ndeki deneyimlerimizi kendileri ile paylaştık. Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in Hataylı olmasının Hatay ve çevresi için büyük bir şans. Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin’in girişimleriyle Türkiye’de sadece İzmir’de olan Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nün ikincisi Hatay’ın Altınözü ilçesine kurulacak. Bu enstitü bölgedeki 10 ile hizmet verecek. Hatay’da kurulacak Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile bu yörenin zeytinleri işlenecek ve katma değerin tamamı bölgede kalacak.”

Önceki İçerikKaymakam Demiröz kan bağışında bulundu
Sonraki İçerikDönmez; “İskenderun’un sorunlarını kısa zamanda tarihe gömeriz”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.