Hatay’ı gururlandıran yatırım!

acilis bakanlar2
Koruma Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, Kırıkhan’daki açılış konuşmasında Denizli’deki tesislerin Klor Alkali üretim kapasitesinde artışı müjdeledi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin Hatay’daki bu yatırımın herkesi gururlandırdığını ifade ederken, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise Hatay’da nitelikli yatırımlar döneminin başladığını söyledi.
Koruma Şirketler Grubu’na ait 2007 yılında faaliyete geçen Kırıkhan-Hatay fabrikasında kojenerasyon-enerji üretim tesisi, Klor Alkali üretim kapasitesini artıracak ilave elektroliz ünitesi ve Koruma Temizlik A.Ş. üretim tesisi açılışları bugün gerçekleştirildi.
Merkezi Kocaeli’nde bulunan Koruma Şirketler Grubu’nun Kırıkhan tesislerindeki açılışlara Koruma Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, Hacı Bayram Türkoğlu, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ ve Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Sedat Mican ve işadamları katıldı.
Açılışta konuşan Koruma Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı şunları söyledi: “Kırıkhan’daki yeni elektroliz yatırımımızla günde 350 ton klor üretim kapasitesine ulaşarak Türkiye’nin en yüksek klor üretim kapasitesine sahip oluyoruz. Önümüzdeki hafta Denizli’deki tesisimizde gerçekleştireceğimiz yüzde 50 kapasite artışıyla da ilave 25 ton günlük klor üretimi elde edeceğiz. Bu yatırımlarla Klor Alkali A.Ş.’nin günlük üretim kapasitesi 375 tona ulaşacak. Ayrıca Kırıkhan’da 2 bin metrekarelik Koruma Temizlik A.Ş. tesisimiz, yeni yatırımlarımızla 11 bin metrekareye ulaştı”dedi.
Ardından söz alan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz; Koruma Şirketler Grubu’nun Kırıkhan’daki yatırımı için, “Koruma Şirketler Grubu Kırıkhan Tesisi’ndeki kojenerasyon birimi bölgenin 1 yıllık enerji ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede. Ayrıca Hatay’da 2015 sonu gibi tamamlanmasını öngördüğümüz 3 milyar dolarlık yatırımlarla yılda 30 milyar KW/h üretimle enerji merkezi olacak” dedi.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise, “Burada çok önemli bir teşebbüs ruhunu paylaşmak, teşvik etmek ve sonrası için de yeni yatırımlara yöneltmek amacıyla bir aradayız. Koruma Şirketler Grubu’nun Kırıkhan’ımızda ortaya koymuş olduğu yatırımlar hepimizi gururlandıran ve umutlandıran yatırımlardır” şeklinde konuştu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün yaptığı konuşmada “Kimya sektörü Ar-Ge kapasitesi yüksek bir sektördür. Kimya sektöründe böyle bir yatırımın Hatay’da olması artık nitelikli yatırımlar döneminin öneminin kavrandığını bize gösterir. Ayrıca Kırıkhan’daki bu yatırım ile 300 kişilik bir istihdam sağlandı” dedi.

KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK
2007 Ağustos ayından bu yana Hatay Kırıkhan’da faaliyette bulunan ve Türkiye’nin en büyük şirketlerinin yer aldığı İSO 500 listesinde bulunan Koruma Klor Alkali Sanayi Tic. A.Ş, üretim tesisinin kapasite artıran ve kendi enerjisini üretmesini sağlayan yatırımlarını tamamlayarak açılışlarını gerçekleştirdi. Ek elektroliz ünitesi devreye sokularak üretimin yüzde 50 arttırılması hedefleniyor.
Son 5 yılda yüzde 300 büyüyen Koruma Şirketler Grubu yeni yatırımları ile kojenerasyon marifetiyle kendi enerjisini de üretmeye başladı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.