Bakan Ergin; “Son 10 yılda 10 milyon fidan dikildi”

bakan fidan2
Zeytinciliğin kalbi olan Hatay’da “1. Altınözü Zeytin Hasat Şenliği” düzenlendi.
Altınözü’nde ilk defa gerçekleştirilen şenliğe Adalet Bakanı Sadullah Ergin de katıldı. Törende; Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Soydan’la birlikte birer zeytin fidanı dikti.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, zeytin mahsullerini işleyip değerlendirecek tesislerin henüz oluşmadığını, bu nedenle Zeytincilik Organize Sanayi Bölgesi için hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.
Bakan Ergin, Altınözü ilçesinde düzenlenen 1. Altınözü Zeytin Hasat Şenliği’ne gelişinde davul ve zurnalarla karşılandı. Yılın ilk zeytin hasadını gerçekleştiren Ergin, daha sonra Altınözü İmam Hatim Lisesi bahçesinde devam etkinlik kapsamında ilçeye bağlı köy muhtarları tarafından kurulan zeytin stantlarını dolaşarak yöresel yemeklerden tattı.
Daha sonra Zeytincilik Sektörü Ortak Akıl Toplantısı’na katılan Ergin, burada yaptığı konuşmada, Hatay’da kurulan Türkiye’nin ikinci zeytincilik araştırma istasyonunun çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Zeytincilik araştırma istasyonunun bölge için çok önemli bir çalışma olduğunu belirten Ergin, ilki İzmir’de açılan istasyonun ikincisinin Altınözü ilçesinde kurulduğunu aktardı. Hatay ile beraber 10 ilin zeytin üretimiyle ilgili bilimsel çalışmaların bu istasyonda yapılacağını anlatan Ergin, “Tüm bunlar Hatayımız’ın, Altınözümüz’ün zeytin üretimi noktasında çok önemli bir merkez olacağanın da müjdesi” dedi.
Hatay’ın çok önemli değerlere sahip olduğunu ancak bu değerlerin tanıtımının yapılmasında eksikliklerin bulunduğu ifade eden Ergin, kentin bölgede ve dünyada hak ettiği yere geleceğine inandıklarını kaydetti.
Kurulması planlanan Zeytincilik Organize Sanayi Bölgesi hakkında da bilgi veren Ergin, şöyle konuştu: “Son 10 yılda 9-10 milyon fidan dikildi. Bu çok önemli ama bu kadar zeytin fidanını diktikten sonra bu zeytin mahsullerini işleyip değerlendirecek tesislerimiz henüz oluşmadı. Kişisel girişimlerde bulunan arkadaşlarımı tebrik ediyorum ama takdir edersiniz ki sadece kişisel girişimlerle netice alınacak bir iş değil. Onun için Zeytincilik Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili hazırlıklarımız tamamlandı. İşlemler yapılıyor, İnşallah 50 tane zeytin ve zeytinyağı üzerine her türlü imalatın yapılabileceği bir sanayi bölgesi düşünüldü.”
Toplantıya katılan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Nedim Güreli de hasadın hayırlı olmasını diledi.
Törende, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ile Altınözü Kaymakamı Ali Aslantaş da birer konuşma yaptı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.