TÜRK Metal Sendikası İsdemir işçisine aşure ikram etti

türk metal asure1
Türk Metal Sendikası İskenderun Şubesi tarafından cuma namazına müteakip İsdemir işçisine Aşure ikram etti. Türk Metal Sendikası’nın bu güzel davnanışı İsdemir işçisi tarafından memnuniyetle karşılandı.
Türk Metal Sendikası Genel Başkan yardımcıları Mesut Gezer ve Yavuz Gökçe’nin aralarında bulunduğu Türk Metal Sendikası İskenderun Şubesi yöneticileri, İsdemir işçisine cuma namazına müteakip aşure ikramında bulundu.
İsdemir Genel Müdürü Recep Özhan da aşure dağıtımına katılarak, sendika yöneticileriyle aşurenin anlam ve önemi üzerine konuştular.
Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Gökçe ve geçtiğimiz haftalarda sendikaya katılan Metin Önder, hep birlikte İsdemir işçisine aşure dağıtarak, dua ettiler. Başkan Yardımcısı Yavuz Gökçe, İsdemir işçisiyle sohbet edip, günün anlam ve önemi üzerine konuştular.
İsdemir Genel Müdürü Recep Özhan’ın, Metin Önder ile sıcak ve samimi sohbeti gözlerden kaçmadı.
Genel Müdür Recep Özhan, Muharrem ayının çok önemli bir ay olduğunu hatırlarak, “Muharrem ayı, Kur’an-ı Kerim’de, kıymet verilen dört aydan biridir. Muharremin birinci günü oruç tutmak, o senenin tamamını oruç tutmak gibi faziletlidir. Bu ayın en kıymetli gecesi de Aşûre gecesidir. Allahü teâlâ, birçok duaları Aşûre günü kabul etmiştir. Hazret-i Âdem’in tevbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh’un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus’un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim’in ateşte yanmaması, Hazret-i İdris’in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret-i Yakub’un oğlu Hazret-i Yusuf’a kavuşması, Hazret-i Yusuf’un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyyüb’ün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa’nın Kızıldeniz’i geçmesi, Hazret-i İsa’nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması Aşûre günü oldu. Ne mutlu ki, bu günü her yıl hatırlayıp kutlayana. Dağıtanın da, emeğini koyup hazırlayanın da ellerine sağlık” diye konuştu.

Önceki İçerikEngelli asansörünü yaptırmak zor mu?
Sonraki İçerikİskenderun’da asfalt çalışması sürüyor
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.