DOĞAKA’DAN URGE SEMİNERİ

dogaka
Ortak Rekabet Alanları Stratejisi (ORAS) Raporu kapsamında Ekonomi Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı’nın işbirliğinde, Kalkınma Ajanslarının anket uygulamasında aktif olarak yer almasıyla Türkiye’nin tüm illerinin küme haritası çıkarıldı.
Bu doğrultuda Hatay’da Mobilya, Zeytincilik, Yaş Meyve ve Sebze, Demir Çelik, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Sağlık Turizmi, Lojistik, İpekçilik ve Ayakkabıcılık sektörleri fikir aşamasındaki kümeler olarak belirlendi. Kümelenme potansiyelinin öne çıktığı sektörlerde eğitim/danışmanlık hizmeti, yurtdışı pazarlama, alım heyetleri istihdam v.s. konularda firmalara ve firma işbirliklerine önemli katkılar sağlayan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı’nın (URGE) tanıtılması amacıyla 5 Kasım 2013 tarihinde Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) işbirliğiyle bir seminer düzenlendi.
ATSO Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminerde ihracat yapan ve ihracat yapma potansiyeli olan firmalara ve dernek yöneticileri katıldı. Program kapsamında, DOĞAKA Hatay Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Cenk Özbaykal’ın açılış konuşmasının ardından Ekonomi Bakanlığı’nın Kümelenme Danışmanı Barış Cihan Başer tarafından kümelenmenin faydaları başarılı kümelenme örnekleri üzerinden anlatıldı. Kümelenme sunumu sonrasında Ekonomi Bakanlığı’nın proje ve kümelenme yaklaşımını esas alan yerel dinamiklerin harekete geçirilmesine olanak sağlayarak işbirliği kuruluşlarının önderliğinde ihracat seferberliği başlatmayı hedefleyen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Programı hakkında detaylı bilgi verildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.