Civelek; “Kentsel dönüşüm bakanlıktan çıktı”

meclis
İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek başkanlığında toplandı. Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yaklaşık 4.5 yıllık zaman içerisinde hep birlikte halk ve İskenderun için çok önemli çalışma ve hizmetlerin yapıldığını söyledi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, 5 Kasım’ın, eski Başbakanımız merhum Bülent Ecevit’in vefatının yıldönümü olduğunu anımsatarak, rahmet ve şükranla andığını belirtti.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, gayrimenkul satışlarıyla ilgili, “Yabancı uyrukluların kamulaştırma ve milli emlaktaki malların kamulaştırma yetkisi verildi bize, yazı geldi. Kaymakamlık önündeki ada, orası eski kervansaray bir zamanlar kışla olarak kullanılmış tarihi yer. Burayı alabilme ihtimalimiz var. Alırsak hem eski anıtlara sahip olmuş restore etmiş olacağız, İskenderun için çok büyük kazanç olacak, halka açılacak orası. Maydanoz parkın orada 31 bin 500 metrekarelik alan o da çok hisseli, mahkeme neticelendi orayı 2 milyon 35 bin lira civarında bir paraya alabilecek durumdayız. Bugün itibariyle onu alabiliriz. Halka açık park yapılabilir. Dört-beş mahallede yaşayanların yararlanacağı bir yer. Cuma pazarında sekiz dönüm yer var, oraya çok güzel semt pazarı yapılabilir. Cumartesi pazarı bulunan Mustafa Kemal mahallesinde uzun zamandır oradaki halkın istediği semt pazarı yeri var. Yer bizim değil yapamıyoruz. Orayı alırsak o bütün mahalleleri rahatlatacak. Semt pazarı yapabiliriz. Çok önemli yerler ve halkın kesinlikle ihtiyacına dönük yerler değerlendirilebilir. 33 sokak ve ona benzer birçok yeri açıyoruz. Halkın büyük bir beklentisi ve rahatlamasını sağlayan işlemler onlar. Bir kısmını kamulaştırdık, bir kısmı mahkemede, bir kısmının mahkemesi neticelendi. Parasını yatırıp oraları istimlak edip yolu açabiliriz. Ama bunların karşılığında para lazım. Bir tarafta da birçok yerde dairelerimiz var, boş duruyor. Kiraya versen kira karşılığında kendisinin gibi oluyor alanın, kimi ödüyor kimi ödemiyor. Mahkemelerde peşine düşüyorsunuz. O halkın malı. Halkın malını halk için en iyi şekilde değerlendirmek ancak böyle olur diye düşünüyorum. Hiçbir şekilde oy hesabı yapmıyoruz. 30 Mart’a kadar halkın ihtiyacı neyse onu yapalım. Bu parayı satıldığı takdirde belirli hesapta bulundurulacak, şerh konulacak. Sadece bu söylenilen yerlerin alımında kullanımında kullanılmak üzere yapılacak. Bu beş yıl boşa geçmemiştir. İskenderun çağdaş, çağ atlayan, modern altyapısı olan bir kent oldu. Vatandaşlar tabi bu arada acı çekti. Toz, toprak, çamur, çukur oldu ama başka çaresi yok. Bunu hep birlikte yaptık. Size tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HAYATA GEÇİRECEĞİZ’
Kentsel dönüşümün bakanlıktan onaylandığını belirten Başkan, “Bir buçuk sene çalışıldı. Kentsel dönüşüm bakanlıktan çıktı. İnşallah onu da yakında devreye geçireceğiz. Kentleşmenin olmazsa olmazı kent imarıyla kentte yaşayan insanlarla oluyor. Churcill’in bir sözü var ‘binaları biz şekillendiririz, binalar bizi şekillendirir’ biz buna ilave ediyoruz ‘kentleri biz şekillendiririz kentler geleceğimizi şekillendirir.’ Kentsel dönüşümü de yakında hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.
Çalışmaların ekrana yansıtıldı meclis toplantısında, halka hizmetin hakka hizmet olduğunun altını çizen Başkan, halkın ve kentin ihtiyacı olan en acil çalışmalarla işe başlandığını sözlerine ekledi.
Mecliste görüşülen gündem maddeleri komisyona sevkedildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.