BAHÇENİZİ GÜZELLEŞTİRİRKEN DOĞAYA KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ

İnsanoğlu yeryüzünde var olduğu günden beri neredeyse doğal olan her şeyi ya yok etmiş ya da değiştirmiştir. Medeniyetlerin gelişmesi ve yerleşik hayata geçmesi ile birlikte ormanlık alanların büyük bir bölümü yok edilip buralara şehirler kurulmuştur. Doğaya verilen zararın olumsuz etkileri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlamıştır. Doğaya verilen bu zararın gözle görülür en önemli etkilerinden bir tanesi küresel ısınma problemidir. Küresel ısınma tüm dünyanın sorunu olup gelecek kuşaklar için dünyayı yaşanılamayacak bir yer haline getireceği tahmin edilmektedir. Küresel ısınma dünya yüzeyinin gereğinden fazla ısınması anlamına gelmektedir. Bu ısınma atmosferdeki karbondioksit ve metan gibi gazların oranının yükselmesi nedeniyle olmaktadır. Karbondioksit ve metan gazları güneşten gelen ışınları tutarak dünya yüzeyinden uzaklaşmasına engel olduklarından dünya yüzeyi gereğinden fazla ısınmaktadır. Bu gazların atmosferdeki oranlarının yükselme sebeplerinden en önemlisi ise dünyadaki büyük ormanların yok ediliyor olmasıdır.

Bu zarar geri döndürülemeyeceği artık kesinleşmiş durumdadır. Ancak zararın bilincine varılmasıyla ülkemiz de başta olmak üzere bir çok dünya ülkesinde ağaçlandırma çalışmaları yapılmaktadır. Daha şimdiden bir çok park ve bahçe alanları ağaçlarla süslenmiş durumdadır. Özellikle çam ağaçları hem fotosentez oranlarının yüksek olması hem de dış görünüşlerinin güzel olması nedeniyle bir çok peyzaj alanında kullanılmak üzere tercih edilmektedirler . Çam ağaçlarının bahçelere ekilebilecek boyutlarda ve çeşitlerde olanları da mevcuttur. Eğer doğaya kişisel olarak katkıda bulunmak istiyorsanız ve boş ve büyük bir bahçeye sahipseniz bahçenize çam ağaçları dikerek hem evinizin tam önünde bir orman havası yaratıp hem de doğaya katkıda bulunabilirsiniz. Sadece çam ağaçları değil, dikeceğiniz her türlü fidan doğaya katkıda bulunmanızı sağlayacaktır. Üstelik çimlerle döşeyip üzerine dikeceğiniz ağaçlar ve çiçeklerle bahçeniz de güzelleşip göze hitap eden bir hale gelecektir. Fidan ve çim tohumu temini fidancılardan sağlanabilmekle birlikte www.e-fidancim.com adresinde bir çok dış mekan süs bitkisini, meyve fidanlarını ve diğer bitki türlerinin satışı yapılmaktadır. Bahçenizi süslemek için çim tohumu da dahil olmak üzere bir çok çiçek tohumunu ve fidanı E-fidancim.com üzerinden uygun fiyatlara satın alabilirsiniz.Site üzerinden 100 tl üzeri ücretsiz kargo seçeneği bulunup, kredi kartı havale, kapıda ödeme ve paypal ödeme yöntemleri aktiftir.Ürün çeşitliliği ile alanında en iyi olan E-fidancim.com hergün üyelerine resmi facebook sayfasında hediye fidanlar göndermektedir.Site sadece fidan ve tohumu satışı değil her türlü küçük bahçe aletlerini ve çiçek soğanlarının satışını yapmaktadır.Türkiye geneli M.E.B’e bağlı okullara ücretsiz kargo ile hediye fidan göndererek okullarda öğrencilerin doğayla iç içe olmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca bu adresten güzel bir bahçe oluşturabilmek için her türlü bilgi ve yardımı alabilmeniz de mümkündür.

Önceki İçerikMehmet Dönmez’e sevgi seli!
Sonraki İçerikÇardak bir günde iki sivil toplum kuruluşunu ziyaret etti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.