İsrail, Rus füzelerini vurdu mu?

israil füze1
İsrail savaş uçaklarının önceki gün geç saatlerde Suriye’nin liman kenti Lazkiye’de bir askeri tesisi vurduğu belirtildi. ABD’li kaynaklar, İsrail’in tesisteki Rus füzelerini imha etmeyi amaçladığını öne sürdü.
Obama yönetiminden adını vermek istemeyen bir yetkili, ilk olarak iddia olarak dünya basınına yansıyan haberi doğrulayarak, İsrail savaş uçaklarının Hatay’ın yaklaşık 80 km güneyindeki Lazkiye’de bir askeri tesisi vurduğu belirtti.

“HEDEF RUS YAPIMI FÜZELER”
ABC News’a bilgi veren yetkili, doğruladığı operasyon hakkında bilgi vermezken, bir diğer yetkili ‘hedefin Rus yapımı SA-125 füzeleri olduğunu’ ifade etti.
Lübnan’da yayın yapana MTV televizyonu ise Suriye’nin Lazkiye’de bulunan hava üssüne yönelik saldırının arkasında Türkiye’nin olduğunu iddia etti.

“TESİSTE HASSAS FÜZELER VARDI”
CNN’e konuşan bir diğer ABD’li yetkili ise İsrail’in Lazkiye yakınlarındaki Snobar Cableh’teki tesisi vurduğunu, tesiste oldukça hassas ve gelişmiş füze donanımı bulunduğuna inanıldığını söyledi. Söz konusu donanımın, Lübnan’da konumlanmış Şii örgüt Hizbullah tarafından Suriye’ye iletildiği düşünülüyor.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.