Cumhuriyet Resepsiyonu Hatay’ın tüm renk ve desenlerini buluşturdu

vali resepsiyon4
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Hatay Valiliği tarafından resepsiyon verildi. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz tarafından verilen resepsiyona Garnizon Komutanı Hasan Polat, İl Jandarma Komutanı Hasan Koçyiğit, Antakya Belediye Başkanvekili Serdar Güven, kurum müdürleri, semavi din temsilcileri, işadamları ve vatandaşlar katıldı.
Vali Lekesiz Antakya Savon Otel’de düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, bugün herkesin Türkiye Cumhuriyeti’nin çatısı altında sağlam temelli bir geleceğe doğru ilerlemenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Lekesiz, “Daha güzel yarınlar için hayatın her alanında, sevginin, barışın ve hoşgörünün yüceltmesi millete, devlete ve demokrasiye olan inancın her şartta korunması gerektiğin belirterek, Hatay’ın farklı görüş, düşüncelerin, inanç ve geleneklerin yüzyıllardır barış içinde yaşamasının en güzel örneklerini sergilediğini vurguladı.
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu 29 Ekim 1923 tarihinin, milletimizin tarihinde bir dönüm noktası olduğunu söyledi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyetimizin kurulması ve ardından uygulamaya konulan köklü ve kapsamlı reformlarla ülkemizin sadece siyasi, ekonomik ve sosyal altyapısını değil, Türk Milleti’nin kaderini kısa bir süre içerisinde değiştirdiğini vurgulayan Lekesiz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ve en görkemli eseri olan Cumhuriyetimizin en önemli özelliği, herkes tarafından benimsenmiş, kavranmış ve herkes tarafından kucaklanmış olmasıdır. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak Anayasamızda ifadesini bulan Cumhuriyetimizin ebediyete kadar var olmasının en önemli güvencesi de budur” dedi. Vali Lekesiz, konuşmasının ardından protokol üyeleri ve şehit yakınlarıyla Cumhuriyet’in 90. yılı dolayısıyla pasta kesti.
Lekesiz kesilen pastadan şehit yakınlarına ikram etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.