Bakan Ergin, Müze Otel inşaatında incelemelerde bulundu

otel bakan1
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Antakya-Reyhanlı karayolu üzerinde inşaat çalışmaları devam eden Necmi Asfuroğlu Müze Otel inşaatı alanında incelemede bulanarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’in de katıldığı incelemeler sonrasında bir açıklama yapan Bakan Ergin, geçtiğimiz günlerde kule vincin devrilmesi sonucu meydana gelen iş kazasından dolayı geçmiş olsun dileğinde bulunarak, can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu belirtti.
Bakan Ergin, “Burada yıllardır süren bir çalışma var, adeta iğneyle kuyu kazılıyor. Yeraltındaki kazılar esnasında da gelmiştik. Zenginliklerimizin yerin altından gün yüzüne çıkarkenki halini beraberce görmüştük. Şimdi Hatayımıza, Türkiyemize ve daha da ötesinde insanlığa hizmet verecek Türkiye’de ilk olan projeye dönüşmesi aşamasını da takip ediyoruz” dedi.
Kapitalist bir mantıkla iş adamının buraya yatırım yapmasının akıllıca bulunmayabileceğini dile getiren Bakan Ergin, “Bu süreçte Necmi Asfuroğlu’nun iline, ülkesine bu eseri kazandırabilmek için tutkuyla, sevdayla bu işe girdiğini düşünüyoruz. Ortaya çıkan şu yapı, bir adanmışlığın sonucudur. Hakikaten ne olacağını bilmeden, Türkiye’deki bürokrasiyle, idari zorluklarla, fiziki tatbikat zorluklarıyla ve mühendislik şartlarını zorlayarak oluşturulan bir eser. İnanıyorum ki ilimize önemli katkılar sunacak. Bittiğinde de bu şehrin katma değerini yükseltecek. Tarih boyunca mirasımızı maalesef hoyratça harcamışız, mirasımıza göstermemiz gereken özeni, saygıyı göstermemişiz. Yıllar itibariyle kaybettiğimiz değerlerimizi teker teker gün yüzüne çıkartmakla meşgulüz. Tahrip etmek çok kolay ama tekrar kazandırmak, ihya etmek, abad etmek çok zor. Bu zora talip olanları tebrik etmek lazım. Önlerindeki engelleri yasal çerçevede kaldırmaya gayret etmek lazım. Yerel yöneticilerin de siyasetçinin de görevinin bu olması lazım. Bu yürüyüş zor bir yürüyüş. Antakya’nın çılgın projelerinden birisi. Çünkü geleceğe dönük maceralara girdi, büyük risk aldı, inşallah kazasız belasız bu süreçten çıkmasını diliyorum. Ülkemize ve ilimize kazandırmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
St. Pierre Kilisesi, Habib-i Neccar Dağı, Antakya surları, müze otel, Antakya Müzesi ve arena ile bakıldığında müze kente giden bir yürüyüş olduğunu ifade eden Ergin, “Antakya müze kent haline geliyor ama bunun için ilin omuz omuza vermesi gerekiyor. Bunun aksi şehre de ülkeye de kaybettirir. Geleceğe cesaretle yürümemiz lazım” dedi.
Daha sonra Bakan Ergin ve Vali Lekesiz, iş adamı Necmi Asfuroğlu eşliğinde müze otel alanında incelemelerde bulunarak örnek daireyi gezdiler.

Önceki İçerikPAYAS BELEDİYE SPOR BİR PUANA RAZI OLDU
Sonraki İçerikLagos futbol takımı onuruna yemek verildi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.