Osman Tufan’dan bir ilk; “HAKAP Hatay’a güç verecek”

osman tufan (3)
CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Osman Tufan, Hatay’ın kaderini projeleriyle değiştirecek. Tufan eğitimden sağlığa, planlı, sağlıklı ve çağdaş kentleşmeden, insan odaklı çağdaş kentleşmeye kadar hazırladığı projelerini basın mensuplarıyla paylaştı. Hatay Kalkınma Projesi (HAKAP) adı verilen ve Hatay’ın koşullarına gore hazırlanmış, halkın çıkarlarını gözeten projelerin bir bölümü basın mensupları aracılığıyla kamuayonu tanıtıldı.
Halkçı Belediyeciliğin tanımı, temel ilkeleri ve yönetim anlayışına dikkat çekilen kitapçıkta bir takım projeler detaylarıyla anlatıldı. Kitap ve projeler hakkında bilgiler veren CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Osman Tufan, Hatay Kalkınma Projesi’nin her türlü ayrımcılığı reddedip insane ve katılımcı bir toplumun mutluluğuna öncelik veren daha demokratik bir toplum yapısına kavuşmuş temel insan hak ve özgürlüklerinde en ileri düzeylere erişmiş her türlü eşitsizliği gidererek toplumsal dayanışma duygularını güçlendirmiş, sosyal adalete dayalı ve refah düzeyi yüksek bir toplum yapısı oluşturmuş, bilgi ekonomisine dayanan ve uluslararası alanda rekabet gücü yüksek bir Hatay’ı çağdaş bir kent olarak kalkındırıp geliştirmek olduğunu kaydetti.
Hatay CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Osman Tufan başkanlığında ve uzman proje ekibi tarafından hazırlanan HAKAP (Hatay Kalkınma Projesi)’nin Hatay genelinde daha çok tartışılacağı, diğer aday adaylarına örnek oluşturacağı görülüyor.
HAKAP’ta kentin geliştirilmesi ve toplumun yönetime katılması anlamında planlı çağdaş kentleşme, Hatay’da “insan odaklı kentsel dönüşüm” Toplumun kalkınması, halkın refahı ile ilgili projeler yer alırken, Belediyenin demokratik örgütlenmesi ve halkın yönetime katılımı konusunda ise, kent konseyi, ekonomi politikaları adı altında planlı kalkınma, sosyal politikalar, kültür politikaları, sosyal yaşam politikaları, Demokratik, Sosyal, Kültürel ve Kentsel Gelişim için projeler detay ve ayrıntılarıyla yer alıyor.
CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Osman Tufan, Hatay Kalkınma Projesi’nin tanıtımının ardından basın mensupları ile karşılıklı sohbet şeklinde sorulara cevap verdi. Sorulan tüm soruları içtenlikle yanıtlayan Tufan’a CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Mehmet Dönen ile ilgili yaşanan bir takım gerginliklerin ana nedenleri soruldu. Ortalığı germeye çalışanlar olduğunu vurgulayan başarılı siyasetçi ve iş adamı Osman Tufan, “Sayın Mehmet Dönen, geçmişte bakanlık yapmış bir büyüğümüzdür. Kendisiyle aile büyüklerimizin de dostluğu var. Partimizin bir yerlere gelmesi için uğraş veriyor. Dargınlık ve kırgınlık gibi dışarıya yansıtılsa da CHP büyük bir ailedir. Bu tür şeyler gelip geçici asıl önemli olan CHP’nin kazanmasıdır.” Diyerek partiyi bütünleştirme adına cevaplar verdi. Tufan basın mensuplarının bayramın ikinci günü parti İskenderun İlçe Teşkilatı’nda kendisi ile Dönen arasındaki istenmeyen gerginliğe de yine sevgi ve saygı çerçevesinde yaklaşarak “Bunlar bir an öfke ve kızgınlıkla olan şeylerdir. Büyütülmemesi gereken bir olaydır. Sonuçta 7 tane aday adayı olarak tüm arkadaşlarımızla partimizin Hatay’da seçimi kazanması için mücadele ediyoruz. CHP bir bütündür. Ben şuna canı gönülden inanıyorum. Paraşütle gelen aday hariç, hangi arkadaşımız aday olursa olsun onunla birlikte çalışacağız. Ve Hatay’ın kalesine CHP bayrağını dikeceğiz. Şu an kırgınlıklara ve dargınlıklara geçit vermeden sevgi, saygı ve kardeşlik duyguları içinde partimiz için çalışacağız” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.