“SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA ŞEHİT KABUL EDİLMELİ”

atder
ATT DER Hatay İl Başkanı Burhan Daşkın, Sağlık çalışanlarının da şehit kabul edilmesi ve ailelerin de bu haklarından yararlanması hususunda bir basın açıklaması yaptı. Daşkın, “Biz sağlık çalışanları olarak, gecemizi gündüzümüze katıp, yardımsever duygularımızı, ahlaki ve etik kurallara olan saygımızı koruyarak büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Elbette her mesleğin kendine göre bir zorluğu vardır. Biz o zorluklarında ötesinde insanların yaşama tutunması için çaba sarf ediyoruz” dedi.
Açıklama şöyle;
“Tüm bu çabaların, insanüstü gayretlerin sonunda hiçbir çıkar gözetmiyor, sadece bir tebessüm, belki bir teşekkür bekliyoruz. Hastanelerde, sağlık ocaklarında, laboratuarlarda, ambulanslarda, din, dil, ırk, felsefi görüş gözetmeksizin yardıma ihtiyacı olan herkesin yanı başındayız.
Ne yazık ki bu kutsal görevimizi icra ederken, kimi zaman bulaşıcı hastalıklara yakalanıyor, hakaretlere maruz kalıyor, darp ediliyor ve en kötüsü hayatımızı kaybediyoruz. İnsanlara hayat katmak için yola çıkmış olan biz sağlık çalışanları, onurumuzu inciten hakaretlere, hayatımızı karartan bulaşıcı hastalıklara, kalıcı hasarlar yaratan darplara rağmen, çizgimizden ve mesleki duruşumuzdan bir adım dahi geri atmıyoruz. Burada belirtmekle bitiremeyeceğimiz nice fedakarlıklarla görev yapan biz sağlık çalışanları; görevi başında hayatını kaybeden meslektaşlarımızın sadece bir ‘’ölü’’ olarak nitelendirilmesini derin bir üzüntüyle karşılıyoruz. Mesleği insanlığa hizmet olan biz sağlık çalışanlarının da, görevi başında hayatını kaybettiği durumda ‘Şehit’ statüsünde değerlendirilmesini talep ediyoruz. Şehitlik sıfatını kullanırken dini anlamından ziyade sosyal anlamına dikkat çekiyoruz.
Geçtiğimiz günlerde İstanbul Basın ekspres Yolu Havalimanı istikametinde meydana gelen bir trafik kazasına müdahale eden 112 ve emniyet ekibindeki arkadaşlarımıza bir taksinin çarpması sonucu, bir polis ve 112 çalışanı hayatını kaybetmişti. Ulusal basına da yansıyan bu olay, ‘’Polis şehit oldu, sağlık çalışanı öldü’’ şeklinde haber yapılmıştır. Görevi başında hayatını kaybeden bu iki arkadaşımızın birinin ‘’şehit’’ diğerinin ise ‘’ölü’’ olarak ifade edilmesi vicdanımızı sızlatmış, bizi derinden yaralamıştır. Bu yaşanan olay en taze acımızdır. Bundan öncede benzeri durumlarla defalarca karşılaşmıştık.
Bunun içindir ki :
T.C Anayasası Madde 61’de – Devlet, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle, malûl ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar. Şeklinde bir hüküm vardır. Bu hükmün sağlık çalışanlarına da uygulanmasını,
Ve yine, MADDE 86- 3713 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesinin ‘’
b) 5434 sayılı Kanunun mülga 45 inci maddesi ile 5510 sayılı Kanunun 47 nci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen haller kapsamında vazife malulü sayılan; Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının erbaş ve erler dahil askeri personeli ile Emniyet Teşkilatından Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup personeli, ‘’
maddesine sağlık çalışanlarının da eklenmesini ve ailelerinin bu yasa kapsamındaki tüm haklardan yararlanmasını talep ediyoruz.
Yetkililerimizin bu talebimize hassas yaklaşacağına ve gerekli adımları en kısa sürede atacaklarına inanıyoruz çünkü sağlık çalışanları da en temel hak olan insan sağlığını korumak ve hayat kurtarmak için büyük bir özveriyle 7 gün 24 saat kesintisiz bir hizmet sunmaktadır. Bu nedenle görevi başında hayatını kaybeden sağlık çalışanları da “Sağlık Şehidi” sayılmalı, tabutu Türk Bayrağına sarılarak geride bıraktığı ailesi onurlandırılmalıdır.”

Önceki İçerikEğitim Gönüllüsü Başkan Özer’e Plaket
Sonraki İçerikVali Lekesiz; “İlimiz ve ülkemiz bu tabloyu muhafaza etmeli”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.