“Devasa projelerle yavrularımızın geleceğini inşa ediyoruz”

bakan ergin
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Türkiye her geçen gün devasa projelerle yavrularımızın geleceğini inşa ediyor” dedi.
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Bakan Ergin, Asya ile Avrupa’yı denizin altından Marmaray projesiyle birbirine bağladıklarını ve 29 Ekim’de hayata geçeceğini belirterek, 150 yıllık hayali gerçekleştirdiklerini söyledi. Çin’den yola çıkan birinin Londra’ya kadar kesintisiz yolculuğuna Türkiye’nin geliştirdiği bu projeyle devam edebileceğini belirten Ergin, aynı gün Ankara- İstanbul hızlı tren hattının da hizmete gireceğini vurguladı. Ergin, “Türkiye her geçen gün devasa projelerle yavrularımızın geleceğini inşa ediyor” dedi.
Hatay’ın da bu hizmetlerden nasibini aldığını ve almaya devam edeceğini söyleyen Ergin, “İlçe sayımız 12’den 15’e çıktı. 15 ilçemizi de birbirine bağlayan duble yollar yapacağız. Hassa-Dörtyol duble yol tünel projesi ile Kilis’e, Gaziantep’e, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’ya kadar yeni yatırım yapma imkanları hepimizi bekliyor olacak. Tüm bu yatırımlar ülkede istikrar olursa, huzur olursa, maliyenin kasası dolu olursa yapılabilir. Tüm bunlar hazinemiz devletimiz güçlü olmaya devam ederse yapılabilecek hizmetlerdir. İnşallah bu hizmetler istikrarın sürmesiyle geleceğe güvenle yürümemizi sağlayacak önemli adımlarımız olacaktır” diye konuştu.
Atatürk Parkı’nda düzenlenen bayramlaşma törenine; Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Ak Parti Hatay milletvekilleri H. Bayram Türkoğlu, Orhan Karasayar ve Adem Yeşildal, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Ak Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayan ve beraberindekilerle birlikte taziye ziyaretleri de gerçekleştiren Bakan Ergin’in Payas ve İskenderun’da da bayramlaşma törenlerine katılacağı belirtildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.