Vali Lekesiz; “Her işi yaparım dönemi bitti”

lojistik1
Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülecek SODES kapsamlı ‘Lojistik Ara Elamanı Yetiştiriyoruz Projesi’ düzenlenen törenle başladı.
Odanın konferans salonun da saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan törende konuşan Hatay Vali M. Celalettin Lekesiz de ‘Artık her işi yaparım dönemi bitmiştir. Her işi yaparım diyenler hiçbir işi yapamıyor. Bu nedenle bilgi ve sertifikaya dayalı istihdam ağırlıktadır. Bu nedenle SODES tarafından desteklenen ve Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen bu Lojistik Ara Elaman Yetiştirme Projesi çok önem arz etmektedir. Hatay’da ihracat değerleri hızla yükselmektedir, komşu ülkelerimizde sıkıntılar bulunmasına rağmen ihracatımızda bir gerileme bulunmamaktadır” dedi.
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz toplantıda yaptığı konuşmada, kursa başlayacak 30 gencimizin, ilimizin önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyacağı ve rahatlıkla iş bulabilecekleri önemli bir konuda eğitim alacaklarını ifade ederek, “Bölgenin ihtiyacına göre doğru tasarlanmış, ilimizin lojistik master planının bulunması, ilimizin stratejik yol haritasının da bulunması gibi faktörlerin de desteklemesi ile artı puan verilerek bu projenin hayata geçmesine karar verilmiş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Gençlerimize de hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

REKABETİN OLDUĞU YERDE REHAVET OLMAZ
Lojistik sektörünün önemine de değinen Lekesiz, “Bu önemden hareketle İskenderun körfezi, bölgemiz, İskenderun ilçemiz, Payas, Erzin, Dörtyol, Hatay’ın tamamı dün olduğundan daha da önemli konuma geliyor. İşte bu nedenle hazırlığı yaklaşık 1.5 yıl süren Lojistik Mastır Planı hazırladık. İskenderun merkezli lojistik köy kuralım, ihtiyaç olan köylere de lojistik üsler kuralım dedik. İskenderun Limanı özelleştirildi. Henüz başlangıç aşamasında olmasına rağmen bölgeye büyük hareketlilik getirdi. İllerimiz tatlı bir rekabet içinde, öyle de olmalı, rekabetin olduğu yerde rehavet olmaz. Türkiye de dünyadaki bu yarışa uyabilmek için tüm kurum ve kuruluşlarıyla bir koşturmaca içerisinde çünkü duran adeta düşüyor.” şeklinde konuştu.
Dörtyol Kaymakamı H.Hasan Özyiğit de, kamu kaynaklarının daha verimli kullanımı için iş gücü analizinin yapılmasının gerekliliğine vurgu yaparak Valiliğimiz tarafından hazırlanan Lojistik Mastır Planı çalışmasına dikkat çekti.
Dörtyol TSO Genel Sekreteri Ahmet Karapür projeyi tanıtırken, Dörtyol TSO Başkanı Cemal Talay da, SODES desteği ile başlatılan projeye İŞ-KUR ve Dörtyol Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün katkı sağladığını dile getirdi.
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin projenin önemine değinerek emeği geçenlere teşekkür ederken Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız ise, SODES projelerinden en önemlilerinden birinin Lojistik Ara Elemanı Yetiştiriyoruz Projesi olduğuna dikkat çekti.
Vali Lekesiz toplantının ardından proje kapsamında eğitime başlanılan bir sınıfta kursiyerlerle sohbet ederek hayırlı olması dileğinde bulundu. Törene, Payas Kaymakamı İrfan Demiröz, Dörtyol İlçe Jandarma Komutanı, Dörtyol İlçe Emniyet Müdürü, işadamları, kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve kursiyerler katıldı.

Önceki İçerikPevrul Kavlak, ‘hayırlı olsun” demeye geliyor!
Sonraki İçerik‘Ben olsam oy vermem!’
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.