“Güzelim İskenderun’u Liman kentine dönüştürmek şarttır”

mehmet çardak (2)
CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Çardak, İskenderun Limanı, Hassa Tüneli Projesi ve Lojistik Sektörüne dair projeleri hakkında İskenderun Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’a bilgi sundu.
Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan aday adayı Mehmet Çardak, yoğun ve gayretli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Çardak bu kapsamda dün İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz’a konuk oldu.
Dün İTSO’da gerçekleşen görüşmede; CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Çardak, “İskenderun Limanı; kentin kalbi, beynidir ama İskenderun bir ‘Liman Kenti’ görüntüsünde değildir. Özelleştirilen ve konteynır limanına dönüştürülmek amacıyla yeni yatırımlar yapılan limanın, önümüzdeki yıldan itibaren tam kapasiteyle hizmete girmesiyle birlikte kentte yeteri kadar lojistik tesisinin olmaması nedeniyle sıkıntılar yaşanacaktır. Kentin gümrüklü ve gümrüksüz antrepolara, TIR garajlarına, 5 yıldızlı otel, lüks restoran ve eğlence yerlerine ihtiyacı vardır. İskenderun halkının limanın nimetlerinden faydalandırılması gerekir. Liman ve lojistik sektörü işsiz gençlere iş ve aş demektir” dedi.
Çardak, Lojistik sektörüne yatırım yapacak müteşebbisler için yeni arsalar üretmek gerektiğini de belirterek, ayrıca “İskenderun limanı ile Mersin limanı arasında deniz ulaşımının da sağlanması gerekir. İleride Tarsus’ta hizmete girecek olan Çukurova Havalimanı’ndan Hatay’ın istifade etmesi, ihraç ürünlerinin hızlı kargo ile tüm dünyaya pazarlanması ve Çukurova Havalimanı’na gelecek olan turistlerin deniz yoluyla kısa sürede İskenderun’a taşınması çok önemlidir. Denizyoluyla Hatay’ın tarım ürünlerinin değerlendirilmesi ve turizminin artırılması mümkündür. Bu sebeple de İskenderun’un mutlaka ticaret ve lojistik merkezi yapmak gerekir. Bu güzelim sahil şehrini bir ‘Liman Kenti’ne dönüştürmek şarttır” diyerek sözlerini tamamladı.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise Çardak’ ağırlamaktan ve verilen bilgilerden dolayı memnuniyetini ifade ederek; Gümrük, Dış Ticaret ve Lojistik Uzmanı olarak ve bu alanlarda araştırmacı-yazarlık hem de eğitmenlik yapan biri olarak kendisinden faydalanmak istediklerini ve İSTO tarafından düzenlenecek etkinliklerde mutlaka mesleki bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak istediklerini ifade etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.