Otistik Buğra, Piyanoda Türkiye’yi Temsil Edecek

otistik
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı ikinci sınıf öğrencisi, otistik engelli Buğra Çankır, Avusturya’nın başkenti Viyana’da 4 yılda bir düzenlenen 3’üncü Uluslararası Engelliler Piyano Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek.
Japonya’da video kayıtları izlenerek yapılan ön elemeyi geçen İskenderunlu Buğra Çankır, Viyana’daki finallerde 16 ülkeden 44 piyanist arasına girmeyi başardı. 14-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışmaya öğretmeni Valentyna Keremet’le birlikte hazırlanan 19 yaşındaki Buğra Çankır, annesi Necla Çankır’a da büyük sevinç yaşattı. Konuşma güçlüğü çeken Buğra Çankır’ı hiç yalnız bırakmayan Necla Çankır, oğlunun yarışma parçası olarak Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Orhan Şallıel’in özel olarak karma eser hazırladığını söyledi.
Oğlunun yarışmada Fryderyk Chopin ve Ludwig Van Beethoven’in iki eserini çalacağını, ayrıca Ludwig Van Beethoven’in 9’uncu Senfonisi’ne uyarlanmış karma eser istendiğini aktaran Necla Çankır, “Oğlum Buğra, şefimiz Orhan Bey’in hazırladığı, Itri ve Beethoven’in sentezi olan ‘Dünya’ya Dua’ parçası ile yarışacak. Hedefimiz ülkemize altın madalya ile dönmek” dedi.
Eşi Kemal Çankır’ın İskenderun Demir Çelik Fabrikası’nda mühendis olarak çalıştığını belirten Necla Çankır, oğlunun, engellilere yeteneği doğrultusunda nitelikli ve yapılandırılmış eğitim sağlanması durumunda neleri başarabildiklerinin güzel bir örneği olduğunu vurguladı. Necla Çankır, “Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı okul yönetimi ve öğretim üyelerinin büyük ilgisi karşısında Buğra da, biz de çok mutluyuz. Biz evladımızı çok seviyoruz. Aldığı eğitim ile Buğra da başarılı olarak karşılığını vermeye çalışıyor. Bugünlere kolay gelmedik. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.