Hatay’da 9 ayda 1 ton 773 kilo esrar ele geçirildi..

esrar
Hatay’da piyasa değeri 865 bin TL olduğu değerlendirilen 432 kilo 300 gram kubar esrar ele geçirildi. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Biriminde gerçekleştirdiği basın toplantısında 4-5 Ekim tarihleri arasında 13 saat süren operasyon hakkında bilgi verdi.
Lekesiz, İskenderun ilçesine bağlı Arsuz beldesi Haymaseki köyü dağlık kesiminde 2 ayrı bölgede ekili kenevir bitkisi ve kurutulmak üzere kubar esrar olduğu yönünde bilgi edinilmesinin ardından operasyon başlatıldığını söyledi.
200 güvenlik görevlisinin 13 saat süren ‘yay intikali’ ile gerçekleştirilen operasyonun içeriği hakkında Vali Lekesi şunları söyledi: “Amanosların yüksek kesimlerinden 7 ayrı tarlada 241 bin 730 kök kenevir bitkisi ile 432 kilo 300 gram kubar esrar ele geçirilmiştir. Ele geçirilen esrarın piyasa değeri yaklaşık 865 bin TL olduğu değerlendirilmektedir.”
Hatay Valisi Lekesiz ayrıca 9 ayda emniyet ve jandarma sorumluluk bölgelerinde ulusal ve yerel bazda faaliyet gösteren organizasyonlara yönelik 759 planlı operasyonda bin 371 şahıs hakkında adli işlem yapıldığını belirtti.
Operasyonlar neticesinde esrarın hammaddesi olan toplam 3 milyon 252 bin 207 kök keneviri arazide ekili vaziyette iken imha edildiğini aktaran Lekesiz “Ayrıca 4 milyon 271 bin 460 adet captagon hap, 1 milyon 773 bin 664 gram kubar esrar, 426 adet extacy hap ve 548 gram eroin ele geçirilmiştir. Ele geçen maddelerin imha edilmesiyle yaklaşık 24 milyon 380 bin TL olan uyuşturucunun piyasaya sürülmesine engel olunduğu değerlendirilmektedir” dedi.
Vali Lekesiz bu imhaların yoğunluğunun esrar maddesinin kullanımını ve satışını doğrudan etkilediğinin de altını çizerek, önceki yıllarda çevre illere esrar gönderildiği riskli illerden biri olan Hatay’ın başarılı operasyonlarla artık çevre illerden esrar giriş riski altında olan il konumuna geldiğini aktardı.

REYHANLI’DAKİ MAZOT KAÇAKÇILIĞI
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz toplantıda ayrıca Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Beşaslan köyünde devam eden operasyonla ilgili kısa bilgi verdi. Lekesiz, “Bahsedilen bölge ağırlıklı olarak mazot kaçakçılığı yapılan köylerimizden bir tanesi. Orada yine az önce uyuşturucu ile ilgili belirttiğim gibi kaçak mazot ile ilgili yapılan planlı bir çalışma var idi. Başsavcılığımızdan alınan arama kararı çerçevesinde yapılan bir çalışmadır” dedi.

Önceki İçerikERTEN; ‘DENİZCİLER’E HAKSIZLIK YAPILMASIN!’
Sonraki İçerikİSKENDERUN’U DİNLİYORUM..
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.