ERTEN; ‘DENİZCİLER’E HAKSIZLIK YAPILMASIN!’

meclis6.
İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan 8 maddeyi görüşmek üzere toplandı. Denizciler Belediyesi’nin, beldede bazı noktalarda kat yoğunluğunun 4 kattan, 5 kata çıkarılması yönünde bir talebi vardı.
İmar Komisyonu bu konuda, yeşil alan ve sosyal donatı alanlarının yeterizliğine işaret eden bir rapor hazırladı. AK Parti Grup Başkan Vekili Doğan Erten, “Denizciler Belediye Meclisi bir karar aldı. Burada diyorlar ki, sosyal donatı ve yeşil alan yeterince yok. Oysa gerçek şu ki, Denizciler’de, İskenderun’dan daha çok yeşil alan var. Bizler Denizciler belediye Başkanı Esabil Soydan’la görüştük. Doğru, revizyon imar planı yok. Ancak, resmi kurumlardan yazı bekleniyor. Bizlerin de görevi; İskenderun’a bağlanan Denizciler’e yardımcı olmak. Burada afaki bir beklenti yok. 4 kat olan yerlere bir kat yoğunluk isteniyor. İskenderun’da bizler, dikey büyümeye katkı sunduk. Neden Denizciler, bu haktan mahrum ediliyor? Lütfen Denizciler’e haksızlık etmeyelim” dedi.
CHP Belediye Meclis Üyesi Erdinç Çelebi ise, “Önümüze gelen evrakta yeşil alanı fazla gösteren bir yapı yok. Yasa çok açık. Görememezlik yapamayız” açıklamasında bulundu. Denizciler’deki imar tadilatına olumsuz görüş bildiren komisyon raporuna CHP grubunda çoğunluk ‘evet’ oyu kullandı. Muhalefetin 13 oyu yeterli gelmeyince, Denizciler’de kat yoğunluğu artışı masada kaldı.
Bu arada AK Partili Ahmet Dönmez, belediye başkanı Yusuf Civelek’e muhtar evlerinin akıbetini ve esnaf odalarına yönelik planlanan yer tahsisiyle ilgili taleplerini yineledi. Başkan Civelek, “Yunus Emre ve Akçay’da muhtar evi yaptık. Devamı gelecek” diyerek, esnaf odalarının beklentisini ‘pas” geçti.
Meclis Üyesi Ercüment Kimyon’un “Katı Atık Bertaraf Tesisi ve su şebekesi ne durumda?” şeklindeki soruyu da Başkan Civelek, “Su şebekesiyle birlikte 35 milyon lira elektrik tasarrufu sağlanacak. Çöp fabrikası ise Aralık ayının sonunda tam kapasite hizmet verecek” diye konuştu.
CHP’li Ahmet Birsel Aktaş da, “Çöple birlikte 10 megawatt enerji elde edebilecek. Bu enerjiyi kullanmamız gerekiyor. Bu da 50 bin konuta tekabül ediyor” ifadelerini kullandı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.