“Birlikten kuvvet doğar”

esnaf toplanti1
Her ay bir esnaf odasının geleneksel olarak düzenlediği kahvaltılı toplantı, İskenderun Lokantacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Cüneyt Pizza Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, birlikteliğin ve bir arada olmanın önemli olduğunu söyledi. İskenderun’da huzur, kardeşlik ve dostluğun hakim olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Ben mutluyum. Ben de üstüme düşen görevi yapmaya çalışıyorum. İyi ki varsınız. Esnaf zaten piyasanın, toplumun nabzını tutan birinci derecedeki unsurdur” dedi.

İSKENDERUN SİZE NE ANLATIYOR?
Yaklaşık 50 gündür İskenderun Kaymakamlığına vekalet ettiğini, asaleten atanan Kaymakama görevi devredeceğini, İskenderun için bir logo tasarladığını söyleyen Belen Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Abdulaziz Aydın, “İskenderun size ne anlatıyor deseler?’ diye düşündüm. Bir tarafta ufkumuzu açan, vizyonumuzu genişleten masmavi bir deniz, bir tarafta yalçın, mağrur ama aynı zamanda baba şefkatiyle kollarını bize açan dağlarımız, bir tarafta turunç kokusu, bir tarafta kültürün, medeniyetin, dostluğun simgesi zeytin ağaçlarıyla, en önemlisi sevgisiyle, saygısıyla, içtenliğiyle, muhabbetiyle İskenderun halkı. Onların hep beraber yeraldığı sevgi küresi, sevgi iklimi logosu tasarlardım İskenderun için..” diye konuştu. Lokantacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu, geleneksel olarak düzenlenen toplantıların birleştiren, bir araya getiren bir unsur olduğunu belirterek, “Bunu devamlı yapacağımıza ve bu birlikteliğimizin hiçbir zaman bozulmayacağına söz veriyoruz” dedi.

‘DÖRT DÖRTLÜK BİR KADRO’
Belen Kaymakamı ve İskenderun’un Kaymakam Vekili Abdulaziz Aydın, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve Emniyet Müdürü Cengiz Başar’ın pırıl pırıl ve değerli yöneticiler olduğunu belirten Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı A.Kadir Teksöz, “Hatay’ın en güzel ilçesi, en huzurlu ilçesi neresi derseniz inanın gıpta ile izliyorum, İskenderun diyorum. Böyle kaymakam, böyle belediye başkanı, böyle emniyet müdürü, pırıl pırıl hepsine öncelikle teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Elele çalışmanın önemine değinen Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı A.Kadir Teksöz, “Birlikten güç ve kuvvet doğar. Ahilik toplantısına göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum. İskenderun’da bu kadroyla başarılmayacak hiçbir şey yok. Dört dörtlük kadro var burada. İskenderun için çok güzel şeyler yapılıyor ve yapılmaya devam ediyor” dedi. Esnaf odaları ile bir araya geldiklerini anımsatan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun için hep birlikte yapılması gereken ne varsa yapılacağını söyledi. Konuşmasında bir kıssaya yer veren İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar, “İşi sağlıklı, dürüst yaptığımızda huzur ve mutluluğun bizi kovalayacağını, bunun çizgisini saptayan, buradaki birlikteliğin, en önemlisi insanlarımızın, burada beraber yaşadığımız birçok insanın dürüst olması. Bunun paralelinde huzur ve güvenin bizi kovaladığını görüyoruz. Bunun daim olmasını diliyoruz” dedi. Toplantıya, Belen Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Abdulaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı A.Kadir Teksöz, 2. Başkan Uğur Fırat ve esnaf odaları başkanları katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.