İskenderun’un yeni Kaymakamı Recep Soytürk oldu

kaymakam atama
İskenderun’un 33. Kaymakamı Recep Soytürk oldu. Sakarya İl Özel İdaresi Genel Sekreterlik görevini sürdürürken, İskenderun’a Kaymakam olarak atanan Soytürk’ün birkaç gün içerisinde İskenderun’daki görevine başlayacağı öğrenildi.
Yaklaşık 45 gündür vekaletle yürütülen İskenderun Kaymakamlığı görevi böylece asaleten atanan bir mülki amir eliyle yönetilmiş olacak.

SOYTÜRK KİMDİR?
02.04.1967’de Sakarya’nın Karasu ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1990 yılında mezun oldu. Kamu görevine İçişleri Bakanlığının açmış olduğu sınavı kazanarak 1992 yılında ‘Kaymakam Adayı’ olarak başladı. 1992-1995 yılları arasındaki Kaymakam Adaylığı döneminde; Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde on bir ay süreyle Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Aynı dönemde 1992-1993 yıllarında dil öğrenimi görmek ve mesleki kurslara katılmak üzere İçişleri Bakanlığı tarafından İngiltere’ye gönderildi.
1995 yılında 82. Dönem Kaymakamlık Kursunu Üstün Başarılı dereceyle bitirerek Karabük’ün Eflani ilçesine ‘Kaymakam’ olarak atandı. Bu ilçedeki üç yıl süren görevinden sonra 1998-2000 tarihlerinde iki yıl süreyle Ardahan Posof Kaymakamı olarak görev yaptı. 2000 yılında atandığı Siirt Vali Yardımcılığı görevini üç yıl boyunca sürdürdükten sonra 2003 yılında atandığı Amasya Vali Yardımcılığı görevini iki yıl yürüttü. 2005 yılında Taşköprü Kaymakamlığına atandı. 2006 yılında Ürgüp Kaymakamlığında göreve başladı.
Çeşitli Sivil Toplum Örgütleri Tarafından teşekkür belgesi alan Recep Soytürk yurt genelinde faaliyet gösteren Türkiye Ana ve Çocuk Sağlığı Vakfı tarafından 2002 yılında Atatürk Haftası Hizmet Ödüllerinde ‘Yılın En Başarılı Bürokratı’ seçildi.
Kaymakam Soytürk, İskenderun Kaymakamlığı’na atanana kadar, 16.02.2009 tarihinden bu yana Sakarya Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ni sürdürdü. İyi derecede İngilizce bilen Soytürk, evli ve üç çocuk sahibidir.

Önceki İçerikToksoy; “MHP’nin Dörtyol’daki iktidarını devam ettireceğiz”
Sonraki İçerik“Eğitim sevdası Türkiye’nin geleceğine yapılan katkıdır”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.