NARENCİYE HASAT ŞENLİĞİ YAPILDI

narenciye9
Narenciye üreticilerimizin artan verim ve kalite ihtiyaçlarını karşılamak için patentli organik asit teknolojileri ile üretilmiş, toprağınızda ve ürünlerinizde insan ve çevre sağlığına zararlı olabilecek kalıntılar bırakmayan, bitkilere yakıcı olamayan, yapraktan ve topraktan her türlü sulama sistemleri ile kullanılabilen patentli ürünleri piyasaya arz eden Hekagro Firması dün Rasim Özcan’a ait narenciye bahçesinde Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin ve Karakese Belediye Başkanı Yusuf Soylu’nun da katıldığı bir törenle hasat şenliği gerçekleştirdi.
Garanti Bankası Müdürü İbrahim Hasoğlu, Ziraat Bankası Müdürü Mustafa Ünal, Altınçağ Sulama Kooperatifi Başkanı Durmuş Bağ, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Erol Erhan, Ahmet Hasoğlu ve Fatih Rüştü Yalçın, Belediye Meclis üyelerinden bazıları, Ziraat Mühendisleri Ünsal Ateşoğlu ve Tanju Katipoğlu ile ilçedeki önemli narenciye üreticilerinin katıldığı hasat şenliği Hekagro Firması sahibi Enis Hekimoğlu’nun yaptığı açılış konuşması ve sunumla başladı.
Hekagro Firması sahibi Enis Hekimoğlu piyasadaki fiyat avantajlarından yararlanmak istiyorsak ilçedeki narenciye ürün yelpazesini genişletmek ve her ay piyasaya ürün arz etmek zorunda olduğumuzu belirterek; “Bu nedenle Dörtyol ilçemizde bazı yeni cins narenciye ağaçlarının ekilmesi ve bazı bahçelerin acilen dönüştürülmesi lazım. Biz 0,75 TL ye ürün satmaya çabalarken bazı çeşitler bunun üç yada dört katı fiyata yok satıyor. Dörtyol’da özellikle Minoza ve Dart türlerinin ekiminin yapılması gerekli. Bu ağaçlar Aralık ve Ocak aylarında meyve veriyor. Eylül, Ekim ve Kasım aylarında piyasaya ürün arz ettiğimiz gibi Aralık ve Ocak aylarının da fiyat avantajlarını iyi değerlendirmeli ve piyasaya olan ürün arzını devam ettirmeliyiz” dedi. Daha sonra söz alan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin’de üreticilerin ürünlerine ey iyi değeri ve en kolay pazarı bulabilmeleri adına İlk Kurşun Narenciye Festivalinin ilkini geçtiğimiz yıl yaptıklarını, bu yıl bu festivali daha kapsamlı bir şekilde geleneksel hale getirmeyi planladıklarını söyledi.
Birlik ve beraberlik içerisinde yapılan her işte başarı elde edildiğinin altını çizen Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, tarımda da işbirliği yapmanın verim, kalite ve kazancı arttırdığını ifade etti. Karakese Belediye Başkanı Yusuf Soylu’da beldesinde böylesine güzel, verimli ve kaliteli bir bahçenin tesis edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek bahçe sahibi Rasim Özcan ve tarım firmasını tebrik etti.
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin ve Karakese Belediye Başkanı Yusuf Soylu daha sonra ilk hasadı gerçekleştirdi. Konuklara son olarak açık alanda ikramlarda bulunuldu.

Önceki İçerikAli İsmail Kormaz’ın cinayet sanıklarına ömür boyu hapis istemi
Sonraki İçerikÜcretsiz kurslara kayıtlar sürüyor
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.