“Projelerin sürdürülebilir olmasını bekliyoruz”

tümsiad
TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Av.Hasan Ertürk Hatay Abigem A.Ş Şirketleşme toplantısına katıldı. Hatay ABİGEM’in Anonim Şirketi olması yönündeki toplantı Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Şirket ortakları olarak; Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Besen, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Andırın, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Sabit Teksöz, Hatay Genç İş Adamaları Derneği Başkanı Aydın Toksöz, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Hasan Ertürk katıldı. Toplantı, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası‘nda gerçekleşti. Toplantıda şirketleşmenin önemi vurgulanırken 7 ortak ile şirketleşme gerçekleştirildi. Gerçekleşen imza törenine Ankara’dan katılan Yeminli Mali Müşavir Neslihan Çetinkaya ve Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Proje Ekibi Ankara Ofisi Kıdemli Uzman Alberto Gomez’de katıldı.
ABİGEM Şirketleşme Toplantısında konuşma yapan ABİGEM Direktörü Bülent Yüce, “Son zamanlarda ülkemizde yoğunlaşan Avrupa Birliği destekli bölgesel kalkınma projelerine bakıldığında, Girişimciliğin ve KOBİ’lerin rekabet gücünün geliştirilmesi arzulanan projelerin, AB desteği bittikten sonra da bölgedeki paydaşlar tarafından devam ettirilmesi, yani “sürdürülebilir” olması beklenir. Bunun yanında, Girişimcilik ve KOBİ’lerle ilgili faaliyet gösteren tüm yerel paydaşların da, kendi aralarındaki koordinasyonunun artırılması amaçlanır. Bugün, gelecek yıl Temmuz ayında AB desteği sona erecek olan Hatay ABİGEM’in, sürdürülebilir olacağının en önemli adımı olan şirketleşme konusunun temelini atmak için buluştuk. Bir Anonim Şirket olarak kurulan Hatay ABİGEM A.Ş.’de, bölgemizin en büyük 3 Ticaret ve Sanayi Odası (Antakya, İskenderun ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odaları), akademik ve bilimsel çalışmaları ile artık Türkiye’nin en başarılı üniversiteleri arasında adı yer alan Mustafa Kemal Üniversitesi’ni temsilen Bilim ve Eğitim Vakfı, önemli işletmeleri bir arada tutan güçlü yapısıyla Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Hatay’ın genç, atılımcı ve en faal işadamlarını bir araya getiren Hatay Genç İşadamları Demeği ve Türkiye’deki çok güçlü yapılanmasını da arkasına alarak tüm Hatay’a hitap eden Tüm Sanayici ve İşadamları Demeği (TÜMSİAD) Hatay Şubesi gibi 7 kurum bir araya gelmiştir” dedi.
TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Av.Hasan Ertürk, Hatay ABİGEM A.Ş`nin bölge kobilerinin gelişimine önemli katkılar sağlayacağını bu ortaklığın içinde olmaktan memnuniyet duyduklarını ve Hatay ABİGEM A.Ş`nin bölgeye hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Önceki İçerikHatay Valiliği; “Okul denilen yer, sosyal bir merkez”
Sonraki İçerikTuncay; “Bırakın çocuklarımız eşit şartlarda yarışsın!”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.