Bakanlıktan Atalar Kojeji’ne kapatma!

atalar1
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün aldığı karar doğrultusunda Atalar Koleji’nin resmen kapatılması hükmü verildi.
Edinilen bilgiye göre bir süre önce kira kontratının yenilenmesi istemiyle 15 gün süreli geçici olarak kapatılan Özel Yeni Atalar Anadolu Lisesi, özel yeni atalar orta okulu, özel yeni atalar ilk okulu ve özel tek fener akşam lisesi kira sözleşmesini yenileyemediği gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmen kapatılması istendi.
Bakanlığın ilgili yazısında adı geçen özel eğitim kurumlarının 5580 sayılı özel öğretim kurumları kanunun 7. Maddesi gereğinde sürekli olarak kapatılması ve kapatılma ile ilgili işlemlerin aynı kanunun hükümlerince valilikçe yerine getirilmesi görüşüne yer verildi.
Bakanlığın yazısında ayrıca;
“İlgi (c) kanununun 7. Maddesinde ‘kapanan veya kapatılan kurum; mühürlerini, yönetici, öğretmen ve öğrencilerle ilgili bütün defterlerini, dosyalarını ve diğer evrakını ilgili valiliğe devir ve teslim etmeye mecburdur. Devir ve teslimden kaçınan veya bu görevi savsaklayan kurucu veya kurucu temsilcisi hakkında 5362 sayılı kabahatler kanununun 32. Maddesi uygulanır’ hükmü doğrultusunda yerine getirilerek, kapanan kurumlarla ilgili müracaatlar üzerine yapılacak işlemler ve verilecek belgeler ile ilgili her türlü tedbirin valiliğinizce alınması, adı geçen okulların e-okul sisteminde kurumda kayıtlı çalışan personel kaydı ve öğrenci işlemleriyle ilgili hususların ivedilikle sonuçlandırılması gerekmektedir” denildi.

ÖZEL YÜKSELİŞ KOLEJİ GELİYOR!
Bakanlığın yazısı üzerine Atalar Koleji’nin tahliyesi söz konusu.. Edindiğimiz bilgilere göre, kapatılan Atalar Koleji’nin hizmet binasında Hayırsever iş adamı Nuri Üysen tarafından Yükseliş Koleji adı altında yeni bir eğitim kurumunun açılacağı ve önümüzdeki günlerde kayıtlara başlanacağı öğrenildi. Yeni açılacak Yükseliş Koleji’nde kapanan kolejin, yönetici ve öğretim kadrosunun aynı şekilde görevlerine devam edeceği bilgisine de ulaşıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.