ÜZÜM FESTİVALİ COŞKULU GEÇTİ

üzüm festivali4
Hacılar Köyü 6. Buluşma ve Kaynaşma Günü Üzüm Festivali coşkulu geçti.
Ardıçlı Belediye Başkanı Mustafa Köroğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen Üzüm Festivali’ne Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Osman Tufan, Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü, Festival Ağası Mehmet Mustafa Şık ile çok sayıda protokol üyesi, belediye başkanı, muhtarlar ve köy sakinleri katılım gösterdi.
Çevre ilçelerden ve köylerden de vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği geleneksel üzüm festivalinde Antakya Belediyesi Mehter Takımı da güzel bir gösteri sundu ve seslendirdiği eserler ile festivale coşku ve renk kattı. Başkan Savaş, geleneksel üzüm festivaline katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür festival ve etkinliklerin sosyal yaşama renk kattığını ve vatandaşlar arasında birlik beraberlik ve kaynaşma duygularını arttırdığını ifade etti. Festivalde hemşehrileri ile bir arada olmaktan dolayı sevinç duyduğunu dile getiren Başkan Savaş, festival etkinliklerini izleyerek, katılımcılar ile sohbet etti.

‘HASSA İLE DÖRTYOL BERİYÜZ OLARAK ANILACAK’
CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Osman Tufan da bu yıl 6.sı düzenlenen Geleneksel Üzüm Festivali’ne’ne katılarak halkın mutluluğuna ortak oldu.
Uzun yıllardır Hatay’ın tüm ilçelerinde olduğu gibi Hassa’da da sosyal sorumluluk projelerinde önemli bir pay sahibi olan Osman Tufan, Üzüm Festivali’nde de halktan büyük ilgi gördü.
Osman Tufan, Festival programı kapsamında Hacılar Ortaokulu ‘nda SBS ‘de başarı gösteren öğrencilere takdim edilen ödül esnasında yaptığı konuşmada; İki yıl önce başlattıkları Hassa-Dörtyol gönül köprüsünün önemine vurgu yaparak, “Kültüründen ve özünden taviz vermemiş, değerli Hassalı kardeşlerimle buluşmaktan mutlu ve bahtiyarım. Hassa benim ikinci memleketim. Hassa ile Dörtyol artık öteyüz değil, beriyüz olarak anılacaktır. Şimdi ödüllerini verdiğimiz çocuklarımızın ve minik yavrularımız bizim mutlu geleceğimizdir. Bunlara sahip çıkmalıyız. Bunları manevi ruh, Atatürk milliyetçisi, bilim ve teknoloji elçisi olarak yetiştirmeliyiz” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.