Seyfi Dingil, “Şehirde kurumsal düzeyde büyük bir orkestra kurmalıyız”

seyfi dingil8
AK Parti İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Seyfi Dingil, yoğun bir çalışma dönemi geçiriyor. Günün neredeyse tamamını sahada çalışarak geçiren, sürekli halka dokunan, güleryüzlü bir kişiliğe sahip Seyfi Dingil, birleştirci bir yapıyı İskenderun’a kazandırıyor. Bugüne dek hoşgörüsüyle, birlik ve beraberlik yolunda ortaya koyduğu mesajlarla İskenderun halkının gönlünde taht kuran Seyfi Dingil’in ortaya koyduğu mücadele takdir topluyor.
AK Parti İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Seyfi Dingil, başarılı bir ekiple birlikte, belediyecilik birikimi ve donanımıyla İskenderun’u karış karış dolaşıyor.
İskenderun modeli için yapılması gereken analizleri sosyolojik açıdan ele alan Seyfi Dingil, “Daha önceleri Türkiye denilince Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa gibi birkaç büyükşehir söz konusuysa da son dönemlerde İskenderun’a yönelik ilgiyi farketmemek mümkün değil” dedi.

‘ŞEHRİN DİNAMİKLERİNİ ELE ALMALIYIZ’
AK Parti İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Seyfi Dingil, ülkesel bir algı üreten şehir olma yolunda İskenderun’dan bahsedilmesinin sevindirici olduğunu belirterek, “Bu yolda mesafe almak için neler yapabileceğimizi ve şehrin dinamiklerini dikkatle ele almak ve kentimize has, özgü bir model üzerinde yoğunlaşmalıyız. Ekonominin şehir hayatında merkezde yer almasını sağlamalıyız. İskenderun’un sorunlarını ve gündemini ideolojik eksende değil piyasa yani ekonomi ekseninde çözmemiz gerekir. Dolayısı ile başka yerlerde büyük sorun haline gelen kimlik, kültür gibi konular İskenderun’da ekonominin sorun çözücü etkisi altında daha küçük bir sorun olarak kalacaktır. Ekonomi eksenli bir şehir olarak İskenderun iş piyasası içinde farklılıkları yoğurmayı başarabilir” diye konuştu.

‘BELEDİYE YÖNETİMİ SINIFTA KALDI’
AK Parti İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Seyfi Dingil, şöyle konuştu: “Diğer bir dinamik ise, yüksek adaptasyon gücünü harekete geçirmeliyiz. İskenderun’da şehir hayatına etki eden bütün aktörler siyasi, ekonomik ve kültürel yüksek bir uyum kapasitesine sahip olmalıdır. Burda en büyük görev yerel yönetimlere düşmektedir. Belediyenin ortaya koyduğu performans şehrin hem ekonomisine hem sosyal yaşamına hemde geçmişiyle geleceğine son derece hassas bir şekilde yakalaşan yerel yönetim orkestarasının önemli yapı taşılarının başında gelmektedir. İskenderun yeni gelişmelere hemen ayak uydurmalıdır. Şehrin bütün kesimleri hangi siyasi kimliğe sahip olursa olsun yeniliği almak ve uygulamak için birbirleri ile yarışmalıdır. Yeniliğe karşı şehirde sosyal, ekonomik ve kültürel direniş olmamalıdır. Bu zeminide belediye hazırlamalıdır. Ama ne yazık ki, bu konularda belediye yönetimi yetersiz olup sınıfta kalmıştır.”

‘DIŞA AÇILMALIYIZ’
AK Parti İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Seyfi Dingil, İskenderun’daki önemli kurumlar arasında yüksek düzeyde sinerjinin harekete geçirmesi gerektiğini hatırlatarak, “Bu anlamda belediye-üniversite-kaymakamlık ve diğer bütün kurumların ahenk içinde iş yapma kültürünü kazanması lazımdır. Şehirde kurumsal düzeyde büyük bir orkestra kurmalıyız. Bu sayede bazı kanuni değişikliklere gerek kalmadan insanların istemesi ile yönetimde hızlı ve etkin sonuc alınabileceğini gösterebiliriz. İskenderun modelini hayata geçirebilmemiz için en büyük sosyal sermayemiz dışa açılmak olmalı. İnsana kuçağını acan birey odaklı kent ve yerel yönetim olmalıyız .Bu demokrafik büyüme böylece hiçbir kültürel direnç ile karşılaşmamalıdır. Aksine iskenderun küresel bir şehir olma yolunda adım attıkça halk tarafından desteklenecektir. Böylece ülkenin her kesminden gelen insanlar iskenderun için ter döktükçe şehre gelen bu sakinler dışlanmayacaktır. İşte bu hoşgörü, birliktelik, güven, saygı, ekmeği paylaşma özlemini çektiğimiz iskenderun ruhunu, lobisini, İskenderun sevdasını ön plana cıkartacaktır. Bu ruh ve kardeşliği yakaladığımız zamanda çok hızlı yol alabileceğimizi ve marka kent,imrenilen şehir etiketlerini kıza zamanda elde edebiliriz” ifadelerini kullandı.

‘KADINLAR HER PLATFORMA KATILMALI’
AK Parti İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Seyfi Dingil son olarak şunları söyledi:
“Burada üzerinde durmamız gereken önemli bir konuda iskenderun iş dünyasının, sivil topluma verdiği önemi daha da arttırarak güçlü bir dinamik ortaya çıkarabilir. İskenderun sadece organize sanayisi-demir çelik ve limanın yanı sıra sivil toplum örgütleri ilede modern-adil-paylaşımcı, refah düzeyi ve halkı yaşam kalitesi yüksek örnek bir şehir olabilir. Bu bağlamda İskenderun’u kültürel ve ekonomik sahada model haline getirmek istiyorsak kadınların da her platformda katılımını sağlamak ve onların fiili aktörler olarak yer almalarını özendirmeliyiz. İskenderun’un sahip olduğu coğrafyayı da doğal bir unsur olarak görmekten ziyade ona ekonomik,kültürel ve hoşgörü değeri kazandırarak bir türlü ham maddeye çevirmeliyiz. İskenderun’un hem ulusal hemde bölgesel düzeyde sahip olduğu coğrafyayı etkili biçimde ekonomik sermaye haline getirilmelidir.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.