Büyükşehire 7, İskenderun’a 3, Arsuz’a 11 başvuru yapıldı

adaylar
CHP’de belediye başkanlığına aday adayı olmak isteyenlerin başvuruları önceki gün akşam sona erdi, genel merkeze yapılacak başvurular ise ocak ayına kadar alınabilecek. Hatay’da yeni kurulan ilçeler Arsuz, Payas ve Defne’deki aday adaylığı başvuruları ise Hatay il yönetimine yapıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, il ve ilçe örgütlerine yapılacak başvuruların süresinin uzatılmasının söz konusu olmayacağını, ‘istisnai’ durumlar için öngörülen genel merkeze başvurularda ise Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) takvimine uyulacağı belirtti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, parti örgütlerine yapılan aday adaylığı başvurularının süresinin sona erdiğini ve süre uzatımının söz konusu olmayacağını, ancak genel merkeze başvurularda YSK takvimine ‘istisnai durumlar’ için uyulacağını söyledi. Daha önce 63 ilde aday belirleme yönteminin tamamlandığını, bu hafta da geriye kalan 18 ilde bu süreci tamamlayacaklarını belirten Günaydın, “Eylül başı itibarıyla, aday adaylığı başvurularını ve bütün büyükşehir, il, ilçe ve belde merkezleri için yöntem çalışmasını tamamlamış olacağız. CHP sistemli, planlı hazırlığını yapmış olarak yerel seçimlere dönük önemli bir aşamayı geçmiş olacağız” dedi. CHP’nin pazar günü toplanacak Parti Meclisinde de yerel seçim hazırlıklarının görüşülmesinin beklendiği ifade edildi.
CHP’de il ve ilçe örgütlerine aday adaylığı başvurularının sona ermesinin ardından dün başlayan ve cumartesi gününe kadar devam edecek sürede, İstanbul, Ankara, İzmir’in de bulunduğu kritik yerlerde aday belirleme yöntemi belirlenecek. CHP MYK içinden oluşturulan 6 kişilik Yerel Seçim Komisyonu üyelerinin başkanlığında dün de Hatay, Adana, Mersin, Antalya ve Ordu örgütleri ile bir araya gelindi. Kurul, bugün ve cumartesi gününe kadar da başka illerin yönetimleriyle buluşacak.

CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları:
Mehmet Dönen
Yusuf Civelek
Osman Tufan
Hakan Kahraman
Mahmut Balcı
Mustafa Özal.
Niyazi Gündüz

CHP İskenderun Belediye Başkan aday adayları:
Bülent Bozdoğan
Mehmet Çardak
Adnan Kılıçoğlu
İskenderun’da CHP’den belediye meclis üyeliği aday adaylığı için da 39 kişi başvuruda bulundu.

CHP Arsuz Belediye Başkan aday adayları:
Abdulaziz Yazar
Necmettin Güler
Nazım Culha
Necim Bozkurt
Fuat Süme
Nihat Karpuz
Necmettin Acar
Necat Pehlivan
Yıldız Bor
Necati Yıldız
Bedi Palta

CHP Antakya Belediye Başkan aday adayları:
Ömer Dolar
Abdulhay Denizli
Halit Basık

CHP Defne Belediye Başkan aday adayları:
Selim Matkap
Selahattin Altınöz
Sait Kalaycıoğlu
Nazım Kırık
İbrahim Yaman
Mehmet Güzelyurt
Yusuf Ceylan
Ertan Öztürk
A. Zeki Özer
Züheyr Günal
Akın Parlakyıldız
Selahattin Atahan
Kemal Kadıoğlu
İbrahim Güzel

CHP Samandağ Belediye Başkan aday adayları:
Devrim Şahutoğlu
Mehmet Süt
Nihat Çiftçi
Şekip Beyaztunç
Rasim Hişmioğulları.
Soyadan Sılay
Mahmut Yüksek
Samandağ’da bu isimlerin dışında ayrıca isminin açıklanmasını şimdilik istemeyen üç hekimin de aday adaylığı için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.