“İskenderun ile ilgili izlenimlerimiz çok olumlu”

alman itso1
Avrupa’nın uluslararası lojistik ve taşımacılık şirketlerinden biri olan Alman Berner Contaıner Logistic GmbH Şirketi’nin yetkilileri Frank Düker ve Gökmen Uygun, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini ziyaret etti.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve İTSO yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette bölgenin dış ticaret, taşımacılık, lojistik ve liman potansiyeliyle ilgili konularda karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.
Uluslararası ticaret, taşımacılık ve lojistik sektöründe dünyanın çeşitli liman ve ticaret bölgeleriyle bağlantıları bulunan Berner GmbH Şirketi yetkilileri İskenderun Limanı’nın özelleşmesinden sonraki süreçte hızla gelişen taşımacılık ve lojistik faaliyetlerini takip ettiklerini belirterek, İskenderun’un giderek dünya çapında önem kazanan bir lojistik merkezi olma yolunda hızla yol aldığını söylediler.
Şirket yetkilisi Frank Düker yaptığı kısa konuşmada; “Doğu Akdeniz’in yükselen yıldızı İskenderun Körfezi ile Avrupa ve dünya arasındaki taşımacılık ağında yeni bir köprü oluşturmayı amaçlıyoruz. Bölgedeki lojistik kuruluşları ve liman işletmeleriyle işbirliğini geliştirmek amacıyla İskenderun’da bir süredir inceleme ve temaslarda bulunuyoruz. İskenderun ile ilgili izlenimlerimiz çok olumludur. Bölgede kurulması düşünülen Lojistik köy ve Hassa tüneli ile ilgili projelerin gerçekleşmesi ile İskenderun bir dünya lojistik merkezi olmaya adaydır. Biz bunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Ve İskenderun’daki sektör kuruluşlarıyla işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyacağız” dedi.
Bölgenin dış ticaret alanında çekim merkezi olma yolunda hızla ilerleyen İskenderun limanının önemine vurgu yapan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu;

‘İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ’
“İTSO olarak Avrupa’nın önemli şirketlerinin bölgemiz konusundaki duyarlılığı bizleri memnun ediyor. Bu konudaki her türlü yatırım ve işbirliğine açığız. İskenderun ile ilgili yeni projelerin yanındayız. Globalleşen dünya ile paralellik arz eden ticari bağlantıları, yatırımları ve işbirliğini güçlendirmek için gayretlerimiz devam edecek. Bu bağlamda şehrimizin menfaatine olan konularda el birliği ile hareket ediyoruz. Bölgemizin ticari potansiyeline değer katan tüm çalışmalarda olduğu gibi, bizlerle işbirliği yapmak isteyen tüm uluslararası şirketlerin yanındayız, sizlerle de beraberiz.”
İTSO ile Bremen ve Hamburg Ticaret Odaları arasında önümüzdeki günlerde karşılıklı ziyaretler ve işbirliği çerçevesinde ortak çalışmalar gerçekleştirilmesi konusunda gelişen sohbetin ardından karşılıklı iyi dilekler paylaşıldı.

Önceki İçerikGöçmen Kuşlar İskenderun Semalarında
Sonraki İçerikİskeleyi gezdiler
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.