Suriye’ye müdahale kapıda!

suriye sinyal7
ABD, İngiltere ve Fransa’dan yapılan en üst düzey açıklamalar, üç ülkenin liderlerinin hafta sonu temaslarında Suriye’ye askeri müdahale konusunda anlaştığına işaret ediyor. Müdahale seçenekleri arasında bir hava operasyonu düzenlenmesi ihtimali öne çıkıyor.
ABD’de Obama yönetiminin üst düzey isimlerinden biri dün yaptığı açıklamada Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın geçtiğimiz hafta siviller üzerinde kimyasal silah kullandığı konusunda “çok az şüphe” olduğunu belirterek ABD’nin Suriye’de askeri müdahaleye bir adım daha yaklaştığının işaretini verdi. Yetkili Suriye yönetiminin Birleşmiş Milletler denetçilerinin bölgeye girişine izin verilmesi konusunda da “güvenilir olmak için çok geç” yorumunu yaptı.
Yetkili yazılı açıklamasında, “bildirilen kurban sayısına, öldürülenlerin ve yaralananların bildirilen semptomlarına, görgü tanıklarının ifadelerine ve açık kaynaklar, ABD istihbaratı ve uluslararası ortakları tarafından toplanan diğer olgulara bakıldığında, bu olayda Suriye rejiminin siviller karşısında bir kimyasal silah kullandığı konusunda çok az şüphe var” dedi.

İNGİLTERE VE FRANSA DA MÜDAHALE YANLISI
ABD’nin yanı sıra saldırıya “ciddi yanıt” verileceği uyarılarını yapan İngiltere ve Fransa’nın söylemleri de gittikçe sertleşiyor.
İngiltere Başbakanı David Cameron askeri müdahale isterken hükümet kaynakları Londra ve müttefiklerinin hava saldırıları, uçuşa yasak bölge uygulanması ve Suriye’deki isyancıların silahlandırılması gibi bir dizi seçeneği değerlendirdiğini belirtiyor. Hava saldırıları en olası tepki gibi görünüyor.

MUTLAKA YANIT VERİLECEK
Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ise mutlaka Suriye’ye yanıt verileceğini ancak bunun hangi yoldan yapılacağının henüz kesinleşmediğini söyledi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.