Kan dökülmemesi için köy boşaltıldı!

köy bosaldi
Hatay’da iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybedince, 300 kişi köyü terk etmek zorunda kaldı. Köyü boşaltan ailelere ait 24 ev kundaklandı.
Hatay merkeze bağlı Apaydın köyündeki yol verme kavgası büyüdü. Köyün en büyük iki ailesi olan Ç. ve D. ailelerini karşı karşıya getiren kavgada silahlar konuştu. Çıkan çatışmada Ç. ailesinden 18 yaşındaki Abdulkadir Ç. hayatını kaybetti. Yaşanan olaylardan sonra jandarma 700 seçmeni bulunan köyde güvenlik önlemlerini arttırdı. Abdulkadir Ç.’nin ölümünden sorumlu tutulan Ahmet D. ise tutuklandı.
Olaya el koyan Hatay Valiliği, iki aile arasında daha fazla kan akmaması için, köyün girişinde bulunan mahallede ikamet eden D. ailesinden evlerini boşaltmalarını istedi. Hatay Valiliği’nin bu isteğini geri çevirmeyen D. ailesi, köyü boşalttı. Yanlarına kullanılacak eşyalarını alarak köydeki evlerini boşaltan ailenin bir bölümü, kendi imkanlarıyla Antakya’ya bir bölümü de Antalya’ya yerleşti. Aile köyden ayrılır ayrılmaz aileye ait olan TIR ateşe verildi. Yanan TIR kullanılamaz hale geldi. Bir süre sonra D. ailesine evlerinin yağmalandığı haberi geldi. D. ailesi şikayetçi olurken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. Ancak olaylar yine durulmadı, D. ailesinin yaşadığı mahalleye giren kimliği belirsiz kişiler bu sefer aileye ait 24 evi ateşe verdi.
Ancak her iki olaydan dolayı tutuklanan olmayınca D. ailesi isyan etti. 1.5 aydır evlerinden uzakta sürgün hayatı yaşadıklarını belirten Mustafa D., “Ufacık bir tartışmanın buralara kadar gelmesini aklım almıyor. Evimiz yağmalandı, yakıldı ama tek bir tutuklama yok. Bu kadar basit mi? İçimizde maddi durumu iyi olanlar da var, kötü olanlar da var. Eşi hapishanede bulunanlar, yetim çocuklar var. Bunlara kim bakacak? Kim suçluysa suçunun cezasını çeksin. Devlet büyüklerinin araya girip bu husumete son vermesini istiyoruz. Artık evimize dönmek istiyoruz” dedi.
Çocuğunun sık sık ‘ne zaman eve döneceğiz’ diye kendine sorduğunu gözyaşları arasında anlatan Hatice D. de oğluna cevap veremediğini, sadece evlerine dönmek istediklerini söyledi. Emrah D. ise, “Bizler buraya daha fazla kan dökülmesini istemediğimiz için geldik. Bu kavga, kin bitsin. Köyümüze, evimize dönmek İstiyoruz” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.