“Mısır’daki katliamı lanetliyoruz!”

misir eylem
Antakyalı duyarlı müslümanlar, Mısır Adeviye ve Nahda meydanlarındaki kardeşlerinin acısını paylaşarak, dua ettiler.
Mısır’da uygulanan sokağa çıkma yasağına rağmen darbe karşıtı müslümanlar, cuma namazı için camilere akın ettiler ve bu cumayı öfke cuması ilan ettiler.
Antakyalı duyarlı müslümanlarda Mısırdaki kardeşlerinin acılarına ortak olmak için geçtiğimiz cuma, Fatih camisinde cuma namazını kıldılar. Namaz sonrası cami dışında toplanan kadın erkek yüzlerce insan, hep birlikte kardeşlerine dua ettiler. Allah’ın zalimleri kahretmesi ve müslümanların selamete ulaştırmasını talep ettiler. Cami dışında toplanan yüzlerce müslüman Bekir Demirkol hocanın yaptığı duaya amin diyerek ,tekbirler getirdiler ve Mısırlı şehidlere fatihalar okudular. Duadan sonra Ayşe Fitnat caddesinden Vali Ürgen alanına doğru yürüyüşe geçen yüzlerce müslüman çoşku ile sloganlar atarak meydana doğru ilerlediler. ‘Kahrolsun darbeci Sisi’, ‘Kahrolsun Amerika’, ‘Kahrolsun İsrail’, ‘İhvana selam, direnişe devam’, Üzülme ümmet seninle’, ‘şehidler onurumuzdur’ gibi sloganlar atan kalabalık, Vali Ürgen alanına basın açıklaması için yerleşti.
Vali Ürgen Alanına ulaşan müslümanlar tekbir ve tevhid eşliğinde sloganlar atmaya devam ettiler. Antakya’da faaliyet gösteren İslami STK’lar adına basın açıklamasını İhsan Ağca okudu. Basın açıklaması sık sık sloganlarla kesildi. Basın açıklamasının sonunda meydanı dolduranlar topluca Nasr süresini okuyarak Allah’ın müslümanlara zafer ve nusret vermesini için dua ettiler.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.