Belediyelere 11,5 Milyonluk “Çevre” Hibesi

belediye ödenek
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelindeki turizm öncelikli 116 belediyeye, park, yol, meydan gibi çevre düzenlemeleri için 11,5 milyon lira yardımda bulundu.
Yöreye değer katacak projelere verilen hibeden yararlananlar arasında Diyarbakır, Şırnak, Yalova, Trabzon, Giresun ve Hatay’daki belediyeler de yer alıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelindeki turizm öncelikli 116 belediyeye, park, yol, meydan gibi düzenlemeler için 11,5 milyon lira hibe desteği sağladı.
Bakanlıktan alınan bilgiye göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye’nin turizmden aldığı payı artırmak amacıyla çevre düzenlemesi konusunda proje üreten belediyelere hibe desteği veriliyor.
Böylece turizm öncelikli belediyelerin altyapı ve üstyapı eksikliklerinin giderilmesi hedefleniyor. Bakanlık, yardımda bulunurken, belediyelerden gelen, yöresine değer katacak çevreye duyarlı projelere öncelik tanıyor.
Bu çerçevede park, yol, cadde, sokak, meydan gibi altyapı ve üstyapı yatırımları için Türkiye genelindeki 116 belediyeye 11 milyon 500 bin lira yardımda bulunuldu.
Hibeden yararlananlar arasında Diyarbakır, Şırnak, Yalova, Trabzon, Giresun, Hatay gibi illerdeki belediyeler de yer alıyor.
Öte yandan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yerel yönetimlere çevre katkı paylarıyla da destek sağlıyor.
Çevre politikalarının etkin uygulanması ve kirliliğin önlenmesi amacıyla, kirlilik yükü taşıyan sektör ve uygulamalara bazı ekonomik kriterler getiriyor. Elde edilen çevre katkı paylarıyla ise çevrenin korunması, altyapının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Çevre katkı paylarından, Bakanlığa başvuran ilgili yerel yönetimlere çevre giderlerinde kullanılmak üzere nakdi yardımlar yapılıyor. Bu kapsamda 2005’ten 2012’ye kadar 2 bin 290 belediye ve birliğe toplam 575 milyon 68 bin liralık destek sağlandı. Yerel yönetimlere 2017’ye kadar yapılacak yardım tutarının ise 965 milyon lira olması hedefleniyor.

Önceki İçerikSuriyeli yetimler sahilde tekne turu attı
Sonraki İçerikFatih Osman Tar, Erdemir ve İsdemir’den istifa etti
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.