“Yolunuz ve bahtınız açık olsun”

vali yemek7
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz; Düzce Valiliği görevine atanan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ile Aksaray Vali Yardımcılığı görevine atanan Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat ve Kayseri Akkışla Kaymakamlığı’na getirilen Kumlu Kaymakamı Cevat Gün için veda yemeği verdi.
Şehir Kulübü’nde verilen yemeğe Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ile eşi Zehra Lekesiz, Vali Yardımcıları ve ilçe Kaymakamları eşleri ile birlikte katıldı.
Yemekte konuşan Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, “Çok kadim bir coğrafyada çok keyifli, zevkli, lezzetli ama aynı zamanda meşakkatli bir coğrafyada ilimiz insanına verdiğiniz hizmetlerden dolayı Devletim, Milletim ve Hataylılar adına teşekkür ediyorum. Bu zorlu görevlerinizde yanınızda olan eş ve çocuklarınıza ve sizlere destek olan çalışma arkadaşlarınıza teşekkür ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.
Günümüzde insanların ihtiyaçlarının çeşitlendiğini, ihtiraslarının artığını kaydeden Lekesiz, “İlimizde, ülkemizde ve dünyada da insanların tatmin noktalarının, hayat standartlarının yükseldiğini hepimiz görüyoruz. Bunlar idarecileri ve tüm toplumu ilgilendiriyor. Biz insanlığın en başlangıç noktası ile yaşıt gibi olan bir mesleğin mensuplarıyız. Türkiye de dünyanın dönüşmesine paralel olarak süratle dönüşüyor. Türkiye Cumhuriyeti imrenen değil imrenilen bir devlet olmaya doğru süratle ulaştı, elbette kat edilecek çok mesafe var, bu hepimizin 76 milyonun ortak çabasıyla olacak bir güzellik. Burada mülki idare amirlerinin rolü nedir, ne olmalıdır. Bireysel olarak kurumsal olarak bunu sorgulamalıyız ki mesleğimizin kendisini yenilemesini sağlayalım ve beklentilere cevap verelim” diye konuştu.
Mesleğin eski bir meslek olduğunu kaydeden Lekesiz, “Vatandaş bizlere saygı ile cevap verdiğinde biz aldığımız mesleki eğitim ve terbiye ile biliyoruz ki, vatandaşın bu hürmetinin altında yüzlerce değil binlerce yıllık bir birikimin, hürmetin ifadesi var. Dolayısı ile biz mülki idare amirleri olarak gösterilen o hürmetin değerini biliriz, bilmeliyiz ancak bir şeyi yine biliriz ki asıl güzel olan 5 yıl, 10 yıl, 20 yıl sonra sade bir vatandaş hüviyetiyle görev yaptığımız yerlere döndüğümüzde vatandaşın gözbebeğine kalp huzuru ile bakabiliyorsak ve halkta da aynı hürmet devam ediyorsa daha da güzeli budur. Memnuniyetle belirtmek isterim ki ilimizden ayrılan arkadaşlar bunu ziyadesiyle yaptılar. Bunun için de Devletim adına kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Toplantıda duygu ve düşüncelerini dile getiren Vali Yardımcısı Kadim Doğan, “İskenderun Kaymakamı Sayın Su’nun Vali olarak atanması ilimiz ve ilçemiz için onur ve övünç kaynağıdır. Kendisini bir kez daha kutluyorum ve umuyorum ki Düzce’de de başarılı olacaktır” dedi.
Belen Kaymakam Abdülaziz Aydın da, göreve geldiği günden itibaren kendisine bir ağabey gibi yakınlık gösteren İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’ya, Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat’a ve Kumlu Kaymakamı Cevat Gün’e teşekkür ederek yeni görevlerinin hayırlı olması dileğinde bulundu.
Düzce Valiliği görevine atanan İskenderun Kaymakamı A.İhsan Su ise, her zaman bulunduğu yere layık olmaya çalıştığını vurgulayarak, “Devletimiz bizi bu göreve uygun görmüşler. İnşallah biz de layık olmaya çalışacağız. Bu bir bayrak yarışıdır. Vatandaşımıza, ülkemize, milletimize inşallah en iyi şekilde hizmet etmeye çalışacağız. Makam ve mevkiler geçicidir. Önemli olan hoş bir seda bırakmaktır.” diye konuştu. Vali Lekesiz konuşmaların ardından tayini çıkan mülki amirlere günün anısına birer hediye verdi.

Önceki İçerik“Samimiyet, içtenlik, sevgi, saygı burada”
Sonraki İçerik“YENİ İHDAS EDİLEN İLÇELERİN YÖNETİMLERİNİ OLUŞTURUYORUZ”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.