SÜLEYMAN EL-İSA DOĞDUĞU KÖYÜNDE TÖRENLE ANILDI

anma59
1982 yılında Asya-Afrika Yazarlar Birliği’nin “Lotus” ödülünü kazanan, 2000 yılında “Arap Yaratıcı Şiir Ödülüne” layık görülen, yüze yakın eseri bulanan ve yaşamını Suriye’nin Başkenti Şam’da sürdüren Arap alemi ve dünya edebiyatının önemli şairlerinden biri sayılan Süleyman El-İsa geçtiğimiz cuma günü 92 yaşında aramızdan ayrıldı. Nazım Hikmet, Aziz Nesin ve Pablo Neruda’nın yakın dostu olan Büyük şair Süleyman El-İsa pazar günü Şam’da Şeyh Reslan mezarlığında son yolculuğuna uğurlanırken, doğduğu köyde ailesi ve sevenleri tarafından unutulmadı. Doğduğu Aknehir köyünde Taş ailesinin düzenlediği törende akrabaları ve sevenlerinin katılımıyla gözyaşları içerisinde anıldı.
Düzenlenen törende büyük şair Süleyman El-İsa’nın ruhuna amca çocukları Şeyh dr. Ahmet Taş ve Şeyh Salim Taş tarafından Kuran-ı Kerim okunmasının ardından, Antakya Yazarlar Sendikası Antakya Şubesi başkanı Mehmet Karasu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından büyük şairin hayatından anıları anlatıldı ve şiirleri okundu.
Tören sonunda Yazarlar Sendikası Antakya Şubesi Başkanı Mehmet Karasu büyük şair Süleyman El-isa’nın hayatını anlatan “SÜLEYMAN EL-İSA TAŞ’A SAYGI” adlı kitabını büyük şairin akrabaları ve sevenlerine imzalayıp hediye etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.