Erten; “Havanda su dökerek siyaset yapılmaz”

kösem meclis
İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan 5 maddeyi görüşmek üzere toplandı. Su şebekesi çalışmalarındaki dağınıklık ve 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli revizyon imar planına yapılan 2 bin 709 itirazın damgasını vurduğu meclis oturumunda, İskenderun’daki iki parka Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz verilmesi de ‘önergeyle’ gündeme alındı.
Zaman zaman tartışmaların yaşandığı mecliste, MHP’li Garip Şandır ile Meclis Üyesi Ercüment Kimyon’a tepkiler yükseldi. Sürekli ‘sizinle mahkemede görüşürüz’ diyen Kimyon’a, AK Parti Grup Başkan Vekili Doğan Erten sert yanıtlar verdi.
Kimyon’a, CHP Grup Başkan Vekili Kamil Turan ve CHP’li Erdinç Çelebi de yüklendi. Gündemin birinci maddesi olan, ‘Sarıseki Belediye Meclisi’nin 03.06.2013 tarih ve 27 sayılı kararı ile alınmış bulunan 1/5000 ölçekli ilave artı revizyon nazım imar planı ile ilgili kararın, 6360 sayılı kanunun geçici 1. Maddesi hükümleri gereğince mecliste görüşülmesi hakkındaki imar ve şehircilik müdürlüğü teklif hakkındaki imar komisyonu raporu tartışılırken, Ercüment Kimyon “Sarıseki’deki planı görmedik. Görmediğimiz bir planı oylamam mümkün değil. Yarın buralar İskenderun’a bağlanacak. Yanlış yapıyorsunuz” diyerek, İskenderun imar planına yönelik yapılan 2 bin 709 itiraz başvurusuna değindi. AK Parti Grup Başkan Vekili Doğan Erten ise, Meclis oturumuna katılan Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer’e seslenerek, “Sayın Bülent Özer sesleniyorum. Kendisi burada.. Ercüment Kimyon’un derdi başka.. Siz buradan çıkarken, Ercüment Bey’in ofisine gitmelisiniz. Sanırım Ercüment bey bunu istiyor. Sayın Kimyon kendinize gelin! Biz kimin kimden ne istediğini çok iyi biliyoruz. Bu memlekete verdiğin zararların hesabını vereceksin. Başka parselleri buradan nasıl geçirmek istediğini de biliyorum. Bize mahkemeleri gösteriyorsun ama, hodri meydan! Yargı önünde hesap vereceksin. Çok şükür kendimizden şüphemiz yok” diye konuştu.
CHP Meclis Üyesi Erdinç Çelebi de, “Sayın Kimyon, kör nişancı gibisiniz. Hedefe iki ok isabet ediyor. Bundan faydalanmaya çalışıyorsunuz. Yeter artık! Bizi, Sarıseki’de yapılan satışlar ilgilendirmez. İmar planıyla ilgili orada herşey yapılmış. Sarıseki’de artış yok. Kat yoğunlukları, sosyal donatılar belirlenmiş. Herşey normal. Neyin peşindeniz?” sözleriyle yanıt verdi.

BİLGİ HER İKİ TARAFI KESKİN BIÇAK GİBİDİR!
İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ise, “Bilgi, her iki tarafı keskin bir bıçak gibidir. İyi yönde kullanırsan fayda sağlar, kötü yönde kullanırsan da zarar verir” diyerek, bilgi ve birikimlerinin İskenderun menfaatine kullanmak yerine hep eleştirel ve yıkıcı olmasından dolayı da Kimyon’a sitem etti.

ALİ KORKMAZ’A EVET, CÖMERT’E HAYIR!
Meclis’e CHP’li Ali Çıtanak, Mesut Yüksekbaş ve Mustafa Özen imzalı bir önerge geldi. CHP Grubunun haberdar olmadığı önergeyle ilgili bazı CHP’li meclis üyeleri, rahatsızlıklarını dile getirdiler. Gezi Parkı eylemlerinde ölen Ali İsmail Korkmaz ve Abdullah Cömert isimlerinin Numune ve Eski Bit Pazarı’ndaki parka verilmesi talebinde, MHP’li Garip Şandır’ın tavrı şaşırttı. Numune Parkı’na Ali İsmail Korkmaz adının verilmesine AK Parti grubu ‘ret’ verdi. Oylama 13 Evet, 12 Hayır’la geçti. Garip Şandır’ın da ‘evet’ dediği oylamada, her ne hikmetse, Abdullah Cömert ismine karşı durdu. Muhalefetten bir oy eksikle de Abdullah Cömert adı komisyona sevk edilmek üzere geçmeyince tartışmalar yine alevlendi.

“ÖNERGENİN YERİ VE ZAMANI DEĞİLDİ”
AK Parti Grup Başkan Vekili Doğan Erten, önergelerin zamansız verildiğini hatırlatırken, “Hiç kimse Türkiye’de kan dökülmesini istemez. Gençlerimizin ölmesini kim arzu edebilir ki? Onlar bizim de evladımız. Birbirimize düşman değiliz. Ancak provakatörlerin eliyle Hatay’ı karıştırmak istiyorlar. Söyler misiniz bana. Dış ülkelere baktığımızda, Türkiye’nin dostu var mıdır? Türkiye’deki mozağiyi kıskanıyorlar. Bölmeye çalışıyorlar. Yoksa biz de isteriz, evlatlarımızın ismini verelim, ölen polisin de ismini verelim. 38 yılda 38 bin evladımızı kaybettik. Her birinin ismini nereye verebilirsiniz ki? Ama bir sağduyu ve hoşgörü ortamında lütfen birşeyleri kaşımayı bırakalım. Önergenin bugün ne yeri ve zamanıydı. Biz herşeyden önce Hatay’ın hassasiyetlerini düşünmeliyiz. Bugün burada Garip Şandır, Ali İsmail Korkmaz ismine ‘evet’, Abdullah Cömert ismine ‘hayır’ dedi. Olacak şey mi? Bu durumu insanlarımıza nasıl anlatacak?” diye konuştu.

“BİZ SİYASET YAPMIYORUZ”
İskenderun Şehit Pamir Caddesi’ndeki içme suyu şebeke çalışmasının Ramazan Bayramı öncesi devam etmesi nedeniyle, esnafın ve vatandaşların bu durumdan duyduğu sıkıntıları dile getiren Garip Şandır’a yanıt, AK Parti Grup Başkan Vekili Doğan Erten’den geldi. Erten, bir an önce bitmesi gereken çalışmaların ne zaman hangi mekanda sürmesi gerektiğinin önemli olmadığına vurgu yaparak, şöyle konuştu: “Biz burada siyaset yapmıyoruz. İskenderun’da güzel şeyler oluyorsa destekliyoruz, katkı sunuyoruz. Yanlış giden birşeylerin de karşısındayız. Bugün İskenderun’da iskele, su şebekesi, çöp fabrikası yapıldıysa, hepimizin emeği var. Bunun için Sayın Yusuf Civelek’e teşekkür ediyoruz.”

İMAR PLANINA YOĞUN MESAİ!
İmar planına yapılan 2 bin 709 itirazı değerlendirmek üzere Pazartesi günü (bugün) meclis üyelerini yoğun bir mesai bekliyor. Oturum, bugün saat 09.30’da başlayacak, iftar yemeğine kadar sürmesi bekleniyor. Belediye meclisinin ayrıca, bayramdan sonra olağanüstü toplanması da gündemde..

AK PARTİ OLMASA, HİZMETLER HAYALDİ
Bundan sonrası benim yorumum.. AK Parti’nin, İskenderun’da yapılan hizmetlere verdiği desteği hepimiz biliyoruz. Bugün İskele, Çöp fabrikası, su şebekesi ve daha birçok hizmete, AK Parti Grubu’nun ‘Evet’ demesiyle, kazanan İskenderun oldu. İsteselerdi, bugün meclisi kilitleyecek role sahiptirler.
Revizyon İmar Planı bile AK Parti’nin desteği sayesinde hayat buldu.
İtirazların değerlendirilmesi hususunda da İskenderunlular’ın hakkını koruyacaklarından şüphem yok.
AK Parti Grup Başkan Vekili Doğan Erten’in “Biz doğruların her zaman yanındayız” derken, aslında İskenderun’un menfaatlerini korumaya çalıştıklarını görmek de mümkün. Erten’in “Biz burada siyaset yapmıyoruz” derken, İskenderun’a kazandırılmasını planladıklarını hizmetlere ‘duygusal’ bakmadıklarını gösteriyor. Hiçbir zaman, ‘yıkıcı’ olmadıklarını biliyorum.
Hani bazen Türkiye genelinde diyorlar ya:
“- AK Parti, CHP’nin hizmetlerini tıkıyor” diye..
Gelsinler İskenderun’u görsünler.. Uyumlu bir çalışmanın, kente kazandırdığı yeniliklere şahit olsunlar. Memleketin menfaatleri söz konusu olduğunda, İskenderun’u CHP yönetiyor olsa bile, AK Parti meclis üyelerinin bir ‘kibir’ veya ‘ego’ şişkinliği içinde hareket etmediklerine tanıklık etsinler..
Olay budur..
Hepimizin temel görevi şu olmalıdır:
– Konuşalım, tartışalım, İskenderun’a hizmet ediyor oluşumuzu sonuna kadar savunalım ve hatırlayalım..

RUHSAT VAR MI?
Önce Karaağaç’tan başlayalım.. Koç’un, Vakıflarla birlikte yaptığı çok katlı lüks inşaatın temeli atıldı. Sanırım yukarıya doğru bir yoğunluk almaya başladı.
Birkaç sorum olacak..
Bir; İnşaatın ruhsatı var mıdır?
İki; Tabelada ruhsata yönelik bir ayrıntı yazılı mıdır? Yoksa, ruhsatı olmayan bir inşaata Karaağaç Belediyesi neden ve hangi gerekçelerle göz yumuyor?
Üç; İnşaatın müteahhidi nerede?
Dört; Bugün aynı koşullara bağlı olarak bir fakir fukaranın evinde böylesine bir hadise yaşansaydı, Karaağaç Belediyesi buna müsaade eder miydi?
***
Geçelim.. Karahüseyinli taraflarında Coşkun İnşaat, ‘Hanedan’ isimli bir yapı üzerinde çalışıyor. Orada yoğunluğun iki kat olduğunu biliyorum.
Burası için de birkaç sorum olacak;
Bir; Firma nasıl oluyor da, iki kat hakkı olan bir inşaatın üçüncü katına başlayabiliyor?
İki; İskenderun Belediye Meclisi’nde oylanacak imar planında, bir kat ilave hususu daha ‘kabul’ edileceği belli olmadan, ‘ne de olsa geçecek’ öngörüsünü kimlerden ediniyor? Bu gücü nereden buluyor?
Üç; Bugün o bölge için ‘ret’ kararı çıksa, inşaatın üçüncü katı için yıkım kararı çıkmayacak mı? Yazık değil mi?

PEMBE KÖŞK!
Gözcüler Gümüşkent’te lüks bir yazlık var. Adına da Pembe Köşk diyorlar..
Sanırım, burası Gözcüler Belediye Başkanı Necmettin Güler’e ait.
Allah, güzel günlerde oturmayı nasip etsin..
Sitenin denize bağlanan yolu da, 20 senedir topraktı..
Bugün ne oldu da, o yol parkeyle döşendi, merak ettim doğrusu..
Yanılmıyorsam, o yol Devlet Demir Yolları’na ait..
Soralım o halde:
Gümüşkent’in denize bağlanan yolu Devlet Demir Yolları mı parkeyle döşedi, yoksa birileri ayakları kum olmasın diye mi, halkın parasıyla bu güzel hizmeti verdi?
Oysa beklerdim ki, Gözcüler’e giden yol da böylesine pırıl pırıl olsaydı?

Önceki İçerik“Önemli olan tanıyı koymak ve operasyonu gerçekleştirmek”
Sonraki İçerikİskenderun Kaymakamı Su Düzce’ye Vali Oldu
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.