‘Canımız yanıyor!’

gıyabi cenaze namazı (4)
Dün, İskenderun’da öğle namazına müteakip Kaptan Paşa Camii’nde Mısır’da yaşanan olaylar protesto edildi. Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu üyeleri öğle namazı sonrası taşıdıkları pankartlarla ve slogan atarak, Mısır’da yaşanan olayları protesto etti.
Platform üyeleri ve çok sayıda vatandaş, öğle namazı sonrası Mısır’da hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra toplu halde Şehit Pamir Caddesi üzerinde bulunan Boyacılar Parkı’nda toplandı. Mısır’da darbe yapanlara karşı slogan atarak, yaşanan vahşeti protesto ettiler. Vatandaşlar ellerindeki pankartlarda, ‘Son Firavun Sinsi Sisi, Zalimler akıttığınız kanda boğulacaksınız, Mursiye, İhvan’a, direnişe bin selam, defol Sisi, Seninleyiz Mursi’ diyerek tepkilerini dile getirdiler.
İnsani Yardım Derneği İskenderun Şube Başkanı Ahmet Yetim, “Ortadoğu’daki ordular camilere sığınan kadın ve çocukların üzerine ABD ve İsrail’in emriyle ateş etmek için kurulmuştur. Batı demokrasi putunu kendisi yapar ve zamanı geldiğinde kendisi yer. Mısır’da Suriye’de dökülen her damla kan İskenderun’da yaşayan bizlerin özgürlüğü için dökülmüştür. Biz mazlum çocukların annelerin ve kimse yok mu diye haykıran çaresiz babaların beddualarından korkuyoruz. Ey Müslümanlar bize ne oluyor? Uyuduğumuz yetmedi mi? Yıllar oldu ölüyoruz, çocuklarımıza kıyılıyor, canımız yanıyor. Mısır’da Doğu Türkistanda’da, Suriye ve Arakan’da canımız yanıyor. Ama inşallah bu zor günler de geçecek. Katil darbecilerin ilk icraat olarak Gazze’nin hayat damarı olan Refah sınır kapısının kapatılması ve tünellerin bombalanması olduğunu görünce darbenin neden yapıldığını daha da iyi anlıyoruz. Bizler kim olursa olsun zalimin karşısındayız ve kim olursa olsun mazlumun yanındayız” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.