Cinci çeteyi ‘savcı’ çarptı!

cinci cete
İskenderun’da ‘cinlerin koruduğu küpler dolusu altınları çıkarma’ vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 5’i tutuklu 13 şahsın, aralarında eski milletvekili ve işadamlarının da olduğu 5 kişiyi, toplam 2 milyon 272 bin dolar çarptığı iddiasıyla yürütülen soruşturmanın savcılık iddianamesi hazırlandı.
Cinci çetenin ele başı olduğu öne sürülen kişi için ‘dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık ve bu suça teşebbüs, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ suçundan 41 yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer şahısların da 2-41 yıl arasında değişen sürelerde hapisle cezalandırılması talep edildi.
İskenderun Emniyet Müdürlüğü ekipleri,eski bir milletvekilinin ‘dolandırıldım’ şikayeti üzerine başlatılan araştırma ile birlikte ‘akıllara durgunluk veren dolandırıcılık’ olarak tanımlanan İskenderun’daki cinci hoca olayı patlak verdi. Geçen nisan ayında çalışmasını tamamlayan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekat timlerinin de destek verdiği operasyon düzenledi. Karaağaç ve Nardüzü beldelerindeki düzenlenen operasyonda, 15 kişi gözaltına alındı. Baskın yapılan evlerdeki aramalarda, sahte tarihi eser parçaları, tarihi eser aramakta kullanılan malzemeler ele geçirildi. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden beş kişi tutuklandı. 10 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

OLAYLAR İDDİANAMEDE
Şahısların, bazı evlerin bahçelerine önceden küp yerleştirdikleri, bu yolla inandırıcılık sağladıkları, sonradan çeşitli bahaneler öne sürerek işin tamamlanamadığına ilişkin örnekler, iddianamede yer aldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili 22 sayfalık iddianame hazırladı. Şüphelilerden 2’si hakkında takipsizlik kararı verildi. 5’i tutuklu 13 şahıs hakkında hazırlanan iddianame İskenderun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi.
İddianamede cinci çetenin ele başı olduğu öne sürülen kişi için ‘dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık ve bu suça teşebbüs, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ suçundan 41 yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer tutuklu şahıslar ile tutuksuz 8 şahsın 2-41 yıl arasında hapsi talep edildi.
İddianamede cinci çetenin Kur’an-ı Kerim, toprak küp, mum, beyaz bez, karton koli, pamuk, kazma, kürek, koyun ve tütsü kullanarak mizansenler oynayıp, kurbanlarını toprağa gömülü altınları cinlerin koruduğuna, cinleri uzaklaştırmak için başka ülkelerden çok pahalı tılsımlı tütsüler gerektiğine inandırarak paralarını alıp, dolandırdığı öne sürüldü.

Önceki İçerikDOĞAKA ile MKÜ arasında işbirliği protokolü imzalandı
Sonraki İçerikKarpuz Arsuz için aday adaylığını resmen açıkladı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.